Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
nankörlüğün günümüz insanı için ciddi bir hastalık haline geldiği bu zamanda çoğu illetin çaresi olabilecek şifadır.
özellikle dünyevi ihtiyaçlar söz konusu olduğunda insanın kendisini daha iyi seviyede olan kişilerle karşılaştırması kişiyi mutsuzluğa ve dahası belki de yaratıcısına karşı nankörlüğe itecektir.
oysa inanan kişi hangi durumda olursa olsun rabbinin kendisine bahşettiği nimetleri ve imkanları hatırlar ve bundan dolayı o'na şükreder. yokluktan varlık sahnesine çıkarılmış olmak bile bana göre kişinin şükretmesine yetecek derecede bir ikramdır.
muminun-78: O'dur sizin için işitme, görme duyularını ve beyinler yaratan. Ne kadar da az şükrediyorsunuz!
Yaratıcı'nın sonsuz nimetlerine teşekkür etmek hamd etmektir.kur'an-ı kerim'de buyuruyor ki;
Biz insana, anne ve babasına iyilikle davranmasını tavsiye ettik. Annesi onu güçlükle taşıdı ve onu güçlükle doğurdu. Onun (hamilelikte) taşınması ve sütten kesilmesi, otuz aydır. Nihayet güçlü (erginlik) çağına erip kırk yıl (yaşın)a ulaşınca, dedi ki: Rabbim, bana, anne ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve Senin razı olacağın salih bir amelde bulunmamı bana ilham et; benim için soyumda salahı ver. Gerçekten ben tevbe edip Sana yöneldim ve gerçekten ben Müslümanlardanım. (Ahkaf Suresi, 15)
bize verilen, bahşedilen nimetlerden dolayı kişinin dua etmesi ve memnun olması. hayatta şükür edilecek o kadar şey ki, bir gün sadece bir saat otur izle hastaneye gelen kişileri, saatlerce tavana bakan, hiçbir organını hareket ettiremeyen, birilerine muhtaç olan ya da eli kolu hareket ediyor ama akli dengesi yok, o kadar zayıflamış ki, şükür diyorsun binkere şükür rabbim diyorsun, akıl ve beden sağlığım yerimde, ben ise nelere üzülüyorum diye.
İnsanın sahip olduğu her şey için Evrene yolladığı teşekkür mesajıdır.
Azla yetinmeyen çoğu bulamaz atasözünü aklıma getirmiştir
her gün her sağlıklı,mutlu,huzurlu günümüz için Allahın verdiği her nimet için yapılması gereken eylem.
Ek olarak;
Bir yanılsama.
Kendini rahatlatma yöntemlerinden biri. Sonrası alışkanlık. İyi/kötü yönü kişiden kişiye, inanca göre şekil alan bir iç huzur(suzluk).
Not: Parantez içi benim için geçerli.
Kısa bir özet;
"Şükretmenin olayların gidişini etkileyebileceğini, olmasını istediğimiz şeylere yönelik bu insanî tasarımlarımızın süreç içinde bizim lehimize araya girebileceğini varsaymak, en uzak atalarımızdan miras aldığımız bir deliliktir."
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |