Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

örgü nehir

paylaş araştır

 

  1. yeryüzündeki canlılığın geçmişinden ve evriminden bahsedilirken kullanılan tabir.

    buna benzer başka tanımlamalar da kullanılıyor.

    "bağlantılı nehir yatakları"

    "çamurlu bir delta"

    gibi ifadeler kullanılmış.

    Bunun sebebi şuymuş:

    Her ne kadar bilim insanları canlıları sınıflandırmaya ve kategorize ederek birbirinden ayırmaya çalışsa da yeryüzünde başlangıçtan bugüne canlıların varlığı böyle bir ayrım olmadan birbirine geçen nehir yatakları gibi ileriye doğru akarak ve birbiriyle karışarak ve günden güne evrimleşerek ilerliyor.

    bu evrimleşmenin tüm parçaları henüz bulunup yerine oturtulmamış.

    dolayısıyla teorilerin pek çok eksiği var ve bulgular şimdilik bir olayın anlık fotoğrafları gibi duruyor.

    ilerleyiş, yaşamın başlangıcı hakkında ilk fikirleri ortaya koyan bilim insanlarının ileri sürdüğü gibi basit bir zincirin halkaları şeklinde değil çok daha karmaşık, birbiriyle bağlantılı, eş zamanlı, bir çocuğun çizdiği ağaç dalları şeklinden ziyade dallanıp budaklanan karmakarışık bir örüntü, suları birbirine karışan pek çok nehir yatağı şeklinde ilerlediği için bilim insanlarının önünde şimdilik hem veri toplama anlamında hem de DNA çalışmaları anlamında uzun bir yol var gibi görünüyor.

    bu konuda en bereketli bölge Afrika'nın rift vadisiymiş.

    Fakat dünyanın bambaşka bölgelerinden çok daha eski tarihlendirmeler yapılabilecek farklı insan türlerine ait fosiller bulunmaya devam ediliyor.

    fosiller bulundukça da belli dönemlerde var olan, ortadan kalktığı ileri sürülen, başka insan türleriyle karışan, melez türler oluşturan insanlık için farklı tarihlemeler yapılmaya ve hikayenin eksikleri tamamlanmaya devam ediliyor.

    Günümüz insanının yani son şeklini almış olan insanın, tarihin bir döneminde farklı bir iskelet ve kafatası yapısına sahip olan neandertal adı verilmiş olan insanlarla bir şekilde bir yerde karşılaştığı ve aslında bizim melez bir tür olduğumuz da belirtilmiş.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.