Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

nasihat

paylaş araştır

 

  1. bir kimseye herhangi bir konuda ne yapıp ne yapmayacağı konusunda uyarıda bulunmak. öğüt, tavsiye

     
    (Bkz: tavsiye)(Bkz: öğüt)
  2. spoiler

    adnan şenses'in seslendirdiği güzel ve anlamlı bir şarkıdır.

     
    (Bkz: adnan şenses)
  3. insanların yaşanmışlıklarından yola çıkarak, daha genç ve tecrübesiz insanları uyarması.

     
  4. Dinlediğimiz ama pek de uygulamadığımız öğütlerdir.

     
  5. öğüt, tavsiye.

    Kim söylemişti unuttum. " Yolda yürürken sizden yaşça büyük ya da yürümekte zorlanan insanların yanından geçerken yavaşlayın, çalımlı çalımlı yürümeyin" demişti biri. Aynı şekilde bizim buralarda yayaları herkes yavaşlayıp arabasına alır gideceği yere kadar bırakır.

    Kimseden yaşça büyük olduğumdan değil de yolun en solundan belli bir tempoyla yürüyordum. Spor yapar gibi değil, ortalama bir tempo. Sonra yanımdan hışımla bir kadın önüme geçti. Sanki bana sinirlenmiş gibi , önüne çıkmışım ona engel olmuşum gibi bir tavrı vardı. Biraz üzüldüm çünkü böyle bir davranışı hak edecek bir şey yapmamıştım. Biraz ilerledi ve çok kötü bir şekilde tökezleyip yere kapaklandı. Yüreğim hopladı tabi bir şey oldu mu diye ama demek istediğim insanın yaydığı kötü enerji belki de bumerang gibi dönüp insana çarpıyor mu ne ?

     
  6. bu devirde kimsenin takmadığı kulak arkası ettiği yol gösterme eylemi..

    kulağına küpe etmek yerine sanki her poku bilircesine hadi lan ordan sen kimsin ki bana nasihat ediyorsun diyenlerin çoğaldığı bir ülkede yaşıyoruz..

    20 yaşındaki çocuk hayatın sillesini yemiş gibi davranıyor. ulen sen ne yaşıdın ki ne gördün ki.. ekmek elden su gölden...

    2000'den sonra çocuk dünyaya gelmemeliydi..

     
  7. insanları kötü durumla karşılaşmamaları için iyi niyetle uyarmak.

    dedemden bol bol duyduğum ve canı gönülden uyduğum uyarılardır.

    dedem mesleği gereği metaller, asitler vb. ile geniş çapta uygulamalar yapan ustaydı. bazı işlerde tepkimelerden dumanlar çıktığı için bu işleri atölye dışında açık havada yapardı. dedemin o zamanki kişisel olarak aldığı iş güvenlik önlemlerinin günümüzde yarısı bile alınsa iş kazaları en alt seviyeye inebilirdi.

    asit dolu olan kapların tehlikesi ve açılmaması, içilmemesi konusunda bizi işin yapım aşamasında uyarırdı, çıkan dumanlardan tehlikeyi de görmemizi sağlardı. asitlerin içilmemesi gerektiği hakkında bir kişi bilgilendirilip uyarılmazsa ve kendi deneyimleyip ders alsın diye beklenirse durum yaralanmayla hatta ölümle sonuçlanır.

    diğer bir örneğe gelirsek uçurumun kenarında düşmek üzere olan insanın güvenli bölgeye gelmesi için görüldüğü anda uyarılması gerekir, yok bir düşsün de ders alsın, görsün dünyanın kaç bucak olduğunu diye beklenirse insan düşer ve ölür.

    sonuç olarak nasihatte bulunan insanlar yaşadıkları olumsuzluklardan tecrübe edinmiş yani yaşamış görmüş kişilerdir ve içlerinde art niyet olmadan yeni yetişen insanları uyarırlar. nasihati alıp almamak(özellikte ergenlik çağındakilerde biyolojik, psikolojik vb. olabilir veya ergen kılıklılıktan mütevellittir.) tercih meselesidir ama nasihate uymayıp zarar görmemek mümkün müdür? merak ediyorum.

     
    (Bkz: duman)(Bkz: metal)(Bkz: asit)(Bkz: ergen kılıklı)
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.