Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

müzikte doksanlar ve günümüz kıyaslaması

paylaş araştır

 

  1. doksanlar kısmen de olsa zirve yıllar.

    günümüz müzik piyasası hakkında yorum yapmaya gerek yok.

     
  2. uçakla bisikleti kıyaslamak gibi subjektif olarak.

    otuz yıl sonra da durum böyle giderse bisikletle neyi kıyaslarlar benzetme için acaba?

     
  3. 90 larda müzik dinlendiğinde bir sanat eseri olduğu anlaşılırken günümüzde tamamen gürültü şeklini almış bir ses duyumudur.

     
  4. bir nevi zevklerin kıyaslanması olduğu için çok da anlamlı değildir. 90ları yaşayan ortalama bir insan tarkan'ın, sezen aksu'nun, mirkelam'ın, kenan doğulu'nun, levent yüksel'in, nazan öncel'in, sertab erener'in, rafet el roman'ın, mustafa sandal'ın, çelik'in veya o dönemki müzik zevkine göre bir başka şarkıcının birkaç şarkısını şu an bile arasıra mırıldanıyordur. bugünkü şarkılara göre daha yoğun duygu içerdiğini söylemek de mümkündür.

    ancak 2010'da doğan bir kişi için aynı tadı veremeyebilir, zira şarkılar sadece şarkı değildir, ilk aşkın, ilk reddedilişin, ilk ayrılışın, mutluluğun veya hüznün izlerini de üstlerinde taşırlar. mesela 1998'de askere giden bir erkek için askerde nişanlısını düşünerek dinlediği tarkan'ın inci tanem parçasının yerini hangi şarkı tutabilir ki?

     
  5. her neslin döneminde zirvede olan müzik keyifleri farklıydı. 60'larda yerli hafif müzik, 45lik kasetler nostaljik ve makamlar dinlenmekteydi. 70'lerde caz müzik ve pop müzik yavaştan ivme kazandı. 80'lerde arabesk müzik sevilir oldu ve zirveye çıktı. 90'lar neslinin pop müzik sanatçıları belli zaten. 90'lı yıllar boyunca pop müzik ülkemiz ve her yerde zirvedeydi. 2000 yılından sonra pop müziği sürdürmeye çalışanlar olsa bile pop müzik direnmesine rağmen yerini rap müziğe bıraktı. yeni nesil rap müziğine hayranken 2020 yılından sonra yavaş yavaş sözsüz müzik ortamdaki yerini almaya başladı. tabii yaşayanlar için 90'lı yılların müzikleri efsane olmakla beraber sözleri unutulmamakta, insanlara belirli duygular hissettirmekte ve halen akıllardadır. usta sanatçılar tarafından yapılan müzikler kalıcı olmaktadır. şimdiki müzikler ise birkaç dinlemelik olup hiçbir hissiyat yaratmamakta ve gelip geçicidir.

     
  6. Zevk meselesi ama brrrrr trrrrrrr çıppprrr diye rap dinleyenler de var. Şahsen ben 70-80ler klasik rock, rock ve metal seviyorum. Zevk işte tartışılmıyor fazla.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.