Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

milena'ya mektuplar

paylaş araştır

 

  1. franz kafka'nın prag'da tanıştığı gazeteci milena jesenska'dan öykülerini çekceye çevirmesini ister,yollarının keşismesine neden olan bu dilek,bir ilişkinin başlangıcıdır,milene'ya mektuplar,mektuplarla örülen bir aşkın romanıdır.

     
  2. "yanımda yürüyordun milena, düşünsene yanımda yürümüştün." gibi beyne ziyan, kalbe zarar cümleler barındıran kafka romanı.

     
  3. kapağında kelebek olan kitap.

    spoiler

    "Her şeye rağmen, mutluluktan ölünebiliyorsa, o zaman kesinlikle bu şekilde öleceğim. Ayrıca, ölüm döşeğindeki birisi, mutluluk sayesinde hayata tutunabiliyorsa o zaman ben de hayatta kalacağım."

    "Aldığın çiçekler için çok üzgünüm, o kadar üzgünüm ki ne tür çiçekler olduğunu bile okuyamadım. Şimdi senin odanda duruyorlar. Eğer gerçekten odandaki gardırobun yerinde olsaydım, gündüz kendimi bir şekilde odanın dışına atar ve en azından çiçekler solana kadar salonda dururdum. Hayır, bu hiç de hoş değil. Ve o kadar uzakta ki her şey ama hâlâ odanın kapısının kolunu görebiliyorum, bana gözlerimin önündeki mürekkep hokkası kadar yakın."

    "Seni seviyorum işte, budala, deniz dibindeki çakıl taşı nasıl sevilip, sarmalanır, ona bağlanılırsa ben de sana öyle bağlıyım."

    "Yanımda yürüyordun, bir düşünsene, yanımdaydın!"

     
  4. Hayatımın değişik yıllarında, ortaokul-lise sıralarında; ilk defa geldiğim bir şehrin otogarında , hiç bitmeyecekmiş gibi uzayan bozkır akşamlarında tekrar tekrar dönüp durup altını cize cize okuduğum kitaplardandır kendileri... okunmalı okutulmalı hissedilmeli yaşanmalıdır. Milena mıyım kafka mı sorusuna yıllarca cevap aratan kitap.

     
  5. Müfredatta Edebi mektup konusuna sıra gelince aklıma gelen kitap.

    Tamamını okumadım.

    Değişik bir kitap.

    Başka bir insanın özelini okuyormuşsun gibi oluyor.

    Hem de tüm eserlerini yakıp yok etmek isteyen biri olunca tabi insan biraz sıkıntı da hissediyor.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.