Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

kübra dizi 2024

paylaş araştır

1. sıkıntılı

eleştirisini izledim yetti

kendisini izlememe gerek kalmadı

2. tanrı mı insanı yarattı , insan mı tanrıyı yarattı ?

cevap bu dizide yapay zeka ile kısmen var ; tabiki insan tanrıyı yarattı . sadece yöntemler farklı .

3. supporters öyle bir şey yaptığımı hatırlamıyorum ama

yapabilseydim, yok etmeyi de mutlaka denerdim.

sistemi yok edemediğime göre bu teori çürük.

-----

emre bu konuda bir şey diyemem cevap hakkı bana doğmadı.

4. selam dermess, diziyi izledim ve yorum yaptım , sana cevap değildi :)

5. Verilmek istenen mesajlar okadar açık ki.. bazı kesimlere bu durum şirk olarak gelebilir ve gelecektir fakat günümüz dünyasında bazı mucizevi olaylar gösterilince insanların nasılda hemen koşulsuz inanacağını, güç için el öptürmeye çalışıldığını.. çeşitli oyunlarla içeri tıkılacağına kadar..

ve yapay zekanın bir gün tanrıyı oynayacağı gerçeği.. inanılmaz bir yapım inanılmaz senaryo MUHTEŞEM! Ve artık Semavi her şeyin bilinciyle insanları hak yoluna, adalete yönlendirmeye devam edecek, 2. sezon eminim daha manyak olacak.

6. biraz saçma bir dizi idi..

biraz da toplumu anlatmamış değil hani

hemen birinin peşinde gitme eğilimi birine kanma her Allah diyene de kanılmaz yaw..

7. İlk sezonu izledim beğenmedim

8. Dinin ne olduğu irdelenecek, din artık ifşa olacaktır.

Din bugünün imkanları karşısında deşifre olmaktan yakayı sıyıramaz

Tanrının varlığı, ayetlerin varlığı, peygamberlerin varlığı tamamen inancın konusu.

Tanrının yokluğuna delil koyulamaz, tanrı inkar edilemez.bu bir yasa ama bu yasanın getirdiği bir sonuç daha var tanrının yokluğuna delil koyulamıyorsa varlığına da delil koyulamaz.koyulamıyor da zaten...tanrıyı ve ilahi kaynağı bir kenara bırakmak din denilen toplumsal idare sistemini ayrıyeten ele almak gerek.

Din neden doğdu, dinin kaynağı tanrı mı yoksa insan mı?

Dinin sistematik bir yasalar bütünü haline gelmesi tanrıyı maşa olarak kullanan insanların işi olduğu açık saçık ortada duruyor.yasalardan kastım sadece hukuki yasalar değil, ayrıca mahalleye baskı yetkisi tanıyan yasalar...

Kitlenin bunları anlaması bence çok zor değil.sadece kitleye servis edilmesi, anlatılması lazım

Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.