Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Kuantum fiziği

paylaş araştır

 

  1. Kuantum fiziği; madde ve ışığın, atom ve atomaltı seviyelerdeki davranışlarını inceleyen bir bilim dalı.

     
  2.  
    (Bkz: wikipedia)
  3. kadir inanırın filminde lanetlediği fizik dalı

     
  4. ilahi sanılan kitaplarda olmayan şey.

    zavallı mü'minler, bilim karşısında dinlerinin koftiden kaldığını gördükçe ağlıyor, ağlıyor, daha çok ağlıyorlar. ağladıkça akıllarına bilime yaslanmak geliyor, kurandan bilim çıkarmak geliyor. bizim neden bilimimiz yok, bizde neden bilimden bahseden gelişmeler yok, kuran bilimden bir şey söylemiş olmalı değil midir a dostlar diye feryat figan ağlıyor, ağlıyor, yırtınıyorlar. ama ne çare ki, bokta boncuk aramak saçma olduğu gibi, kuranda da mucize aramak oldukça saçmadır. kuantum gibi açıklanması zor ve şu an için eldeki verilerin eksik olduğu bir alan tam da bu uyanık müslümanların imdadına yetişiyor. daha atomun ne olduğunu, atom ağırlığının ne olduğunu, nötronu protonu bilmeyen zırcahiller, oluyor sana kuantum uzmanı allahçı! ulan bir tanrının olmadığına en güzel ispat sizsiniz de, hadi neyse.

    bir kere daha öncede dediğim gibi, bilimsel bir konuya merak duyuyorsan bilim kitapları okursun. markette, naneli sakızların yanındaki reyondan eline geçen kitapları okuyarak anca kafanı karıştırır, yolundan saparsın. senin yalanlara inanmandan çıkar sağlayanların ekmeğine yağ sürersin anca. bilim markette 9.90 tl'ye satılmaz. secret'mış, kuvantum mucizesiymiş onları cahil turnusolu olarak satarlar. güzel pazarlama taktiğidir. hep tutar.

    bu ucuz kitaplardan biri de ömer çelakıl denen meczubun kuran'ın şifreleri isimli çalışmasıdır. en son üniversitedeyken kabalcı kitabevi'nin "ucuz kitaplar" reyonunda, zamanın parasıyla 2 milyon liraya (bugünün 2 tele'si) satılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. çöp kitap sayılması için yeter de artar. ancak, bokunda boncuk arayanlar için görüyoruz ki halen başvuru kaynağı olabiliyor. üzülemiyorum bile. 19 mucizesi gibi nispeten daha tutarlı ahmaklıklarla ilgilenmesini tavsiye ederim bu gibi tiplere. hiç olmazsa sorgulatır birazcık.

    kaç defa dedim, yine diyorum. kuran'da mucize aranmaz. arap'ın 7. yüzyılda söyledikleriyle oluşan kitaptan mucize çıkmaz. zaman kaybıdır, akıl işi değildir. biz kurandan mucize değil, asgari ahlak, evrensel değerlere saygı, iyilik, güzel ahlak bekliyoruz.

    neymiş, kefh suresinde nötron ve proton kelimeleri geçiyormuş... ama öyle doğrudan yazmıyormuş da, tersinden (soldan sağa) okuyunca harflerden bulunabiliyormuş.

    bunu karaçarşaflının #1o23 entrisinde (tersten okunması şeklindeki bilgiyi) göremezsiniz tabii. çünkü o bu gibi konularda kâfirdir. kâfir evet, gerçekleri örten manasında. (müslümanı, müslümanın silahıyla vurmak bana ayrı bir zevk verir. ahahaha)

    sorarım, azcık sol gözünüzü kısıp, tersten amuda kalkık şekilde, ağzınızı açarak dilinizi de dışarı çıkarıp aynı anda hebele-hubele-jinekomastikbombastik demeye çalışarak bakınca şirinler de görünüyor mu?? ahmaklığınız göz yaşartıcı cinsten. keriz silkelemek hiç bu kadar acıklı olmamıştır sanırım. geçelim...

    kendisi yukarıdaki nötron-proton kütlesi içeren entirisindeki bilgiyi kimden arakladı bilmem ama onun uyduranı ömer çelakıl'dır. burdan duyuralım. ne diyormuş çelakıl peki? aha size bir amme hizmeti:

    "Nötron kelimesini oluşturan harfler tüm Kuran-ı Kerim'de baştan sona sadece iki ayette geçiyor. Bunlardan birisi 18:39 nolu ayettir (Nötron Kütlesi=1839 me) Gördüğünüz gibi hem Nötron ismine hemde ayet numarasıyla nötronun ağırlığına açıkça işaret edilmektedir."

    bir kere "1839 me" diye bir ölçü birimi yoktur. elektron ağırlığı olarak ifade ediyor ama öyle bir ölçü yok. ayrıca, doğru olan, nötronun elektronlardan 1839 kat daha ağır olduğudur. aynı şekilde proton da elektrondan 1836 kat daha ağırdır. yalancı çelakıl'ın iddia ettiği gibi 1837 değil. hesap tutmayınca yuvarlamış uyanık. onu da zorlayarak:

    18:37 nolu ayette Proton kelimesini oluşturan harfler soldan sağa ters biçimde yanyana geliyor. Proton kütlesi ise 1836-1837 me arasındadır yani 1837 me diyebiliriz. Dolayısıyla ayetin numarası 18:37 protonun ağırlığı olan 1837'ye işaret ediyor. Yani nötronda olduğu gibi protonda da ayet numarasıyla ağırlık aynıdır." diyor. uydur uydur ipe diz...

    ayrıca işine gelmediği için atom ağırlığı ile kütleyi birbirine karıştırmakta sakınca görmüyor. oysa Atomun ağırlığı çekirdeğinde bulunan nötron ve proton sayıları ile belirlenir. Proton ve nötron (kütleleri aynıdır) elektrondan yaklaşık olarak 1836 defa daha ağır olduğundan elektronların ağırlığı dikkate alınmaz. Dolayısıyla atom kütlesi proton ve nötronların toplamı kadardır. Örneğin Karbonun atomik kütlesi 12 dir. 6 adet proton olduğu için 6 adette nötrona sahiptir. bu ve daha fazla bilgiye hz.google'dan ulaşabilirsiniz. uzatmaya gerek yok.

    ne diyor çelakıl? proton kelimesini oluşturan ayetler soldan sağa ters biçimde geliyormuş kefh 37'de. bakalım tersten proton olan ifade ne? gel vatandaş, amme hizmeti gör: "halakake min turâbin summe min nutfetin, diye devam eden ayette geçen "turabin" kelimesi. turabin, yani turab. toprak demek. survivor turabi gibi yani. topraktan, topraksı gibi anlamı var. sen bu apaçık "toprak" kelimesini tersine çevir, t-r-b gibi açıkça toprak demek olan kelimeye b-r-t diye oku, ordan da proton bul. nötronu da aynı yöntemle doğurtuyor resmen sevgili çelakıl kardeş. muazzammm... bu zeka karşısında sizlerin de gözleri yaşarmadı mı sevgili sözlükçüler? bu yüce akıl karşısında şapka çıkarmak gelmedi mi içinizden?

    koskoca kuran'a bak sen, mucizeye bak hele... proton toprak mı demeliyiz şimdi burada? toprak eşittir proton mu yoksa? protonu toprağa tersinden sapladım mı demek istiyor burada allah reyiz biz sefil kullarına? fesleğen gibi saksıya oturturum anlamı da çıkar mı? yoksa bilezik gibi geçirmişler mi bize? nedir? biz neyiz, sen kimsin, mutfakta biri mi var? ışıkları kim söndürdü allahsızlar?? ne ulan bu? böyle bilim mi olur, böyle mucize kitap mı olur? böyle iş mi olur sevgili zındık romalılar??

    mucize nerede? hangi taşın altında allahsızlar göstersenize? hani kuantum? uydur uydur ipe diz ekolü bunun adı. keriz silkeleme sanatı... 1400 yıldır inandığın kitap bu işte. zorla zorla anca bu kadar bulursun. kuantumu yaratan allah'a bak sen. nötronu protonu bilen allaha bak hele. biz kullarına da şakacıktan tersinden bulduruyor. küçücük, minnakcık ayetlere, tersinden gizliyor. peki elektron nerede ulan? cebrail mi çaldı? iblis mi kandırıp atom çekirdeğinden kovdurup atom altına yollattı? kıyamete kadar elektron yok mu şimdi? burası neresi, daha gelmedik mi? ineceğimiz durağa çok var mı?

    sevgili mucize isteyen mü'minler, kuranda mucize arayacaklarına kendilerine baksınlar lütfen. aynaya baksınlar, yeşil doğaya, çevreye, binbir güzellikte çiçeğe, hayvana, yıldızlara baksınlar. mucize gözlerinizin önünde,sevdiklerinizin gözlerinde, atan bir kalpte, uçan kelebeğin kanadında mucize. çam ağaçlarına bakın şimdi, nasıl da çatır çatır kozalakları çatlıyor bu mevsimde? çiçeklerin kokusu yayılmaya başlıyor, nasıl da uyanıyor doğa? mucizeyi arabın kitabında değil, gözünüzün önünde arayın arayacaksanız. üç günlük dünyada boş beleş uğraşlarla ömer çelakıl olmayın, akılsız olmayın, insan olun, insan olduğunuzun tadına varın...

    selam ve dua ile...

     
  5. gerçekten parçacık fiziğiyle uğraşan bilim insanları mı bu sonuca ulaşmış,

    yoksa belki de bu insanlardan fazla bu ilimin ekmeğini yiyen içerik üreticileri mi uyduruyor bilmiyorum ama.

    diyorlar ki;

    çift yarık deneyinden bu yana bilim insanları gözlemci olarak sürece etki etmemek ya da gözlemci algısı faktörünü ortadan kaldırmak amacıyla yapay zeka odaklı başka ölçümlere yönelmişler ve şaşırtıcı bir gerçekle karşılaşmışlarmış.

    gözlemci etkisi ile alakasız bir şekilde

    parçacıklar sanki bir bilinç sahibiymiş gibi kafalarına göre takılma eğilimindelermiş.

    Bazen öyle bazen böyle davranabiliyorlarmış.

    Yani bir tür ruhları ya da zekaları varmış gibi bazı davranışlarda bulunuyorlarmış.

    bu durumu da bilinen hiçbir teori ya da dayanakla açıklayamıyormuş bilim insanları.

    Acaba biz gözlüyoruz diye mi öyle oluyor ? diye şüphelenmişler.

    Yoksa evren bizim gözlemimizle şekillenen bir simülasyon mudur ?

    Zihnimiz bu gerçekliğin kopmaz ayrılmaz bir parçası mıdır ?

    Bazıları diyormuş ki: acaba çok da fazla kurcalamasak mı ? Acaba evren bizim onu kurcalayıp gözlediğimizi anlıyor mu ? Acaba bizim bu araştırma merakımız yüksek bir bilinç tarafından takip ediliyor olabilir mi?

    sonra da bu araştırmalar sırasında tuhaf rüyalar görmeye başlamışlarmış.

    Onu bunu bilmem de galiba bir tür animizm inancı gibi, farklı düşüncelere kapılmış olabilirler.

    çağlar çağlar önce yaşayan insanların da herhalde bir bildikleri var. Ama doğru ama yanlış. Bir şeyler düşünmüşler işte.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.