Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

domuz

paylaş araştır

 

  1. daha çok geceleri tarlalara bahçelere girerek zarar verirler.

     
  2. sürü halinde yaşarlar.

     
  3. müslüman ülkelerinde nefret kaynağı olan Allah'ın yarattığı unutulan ve eziyet edilen bir garip hayvan türü

     
  4. bazı bölgelerde adı bile söylenmez; 'adıpis' denir.

     
  5. çiftçilerin bir numaralı korkulu rüyası olan mısır,kavun,karpuz gibi mahsullere zarar veren ve çiftcileri zor durumda bırakan bu nedenle çiftcilerin gerekli yerlerden izin alıp sürek avı yaparak

    bunları kovup zararın bir kısmını önlemeye calıstıkları dinimizce haram olan hayvan cinsi.

     
  6. kitapta etinin yenmesi haram kılınmış hayvan.

     
  7. kozmetik, gıda, kıyafet gibi bir çok üründe kullanılan hayvan. dinimize göre haram olmasına rağmen, bir şekilde farkında olmadan evimize giren hayvan.

     
  8. Tıpta çok kullanılan hayvan.

    "Ayrıca domuz yiyen kıskanmaz." şeklinde rivayetler de vardır.

     
  9. Karşı cinsini kıskanmayan tek hayvanmış ortaokulda din kültürü hocam bu sebeple etinin haram olduğunu söylemişti.taa o yaştaki aklım bu açıklamanın çok da mantıklı olmadığını söylemişti.

     
  10. ticari değeri yüksek bir hayvandır, çünkü besin niteliği taşıyan çoğu şeyi tüketerek ete dönüştürür, ayrıca çok hızlı ürer. yılda üç veya dört kez doğum yapabilir, bir batında 10-15 yavru doğurduğu düşünülürse, yılda 50 civarı yavru verebilir. bu kadar hızlı çoğalıp, her türlü besiyle beslenen bu hayvanlar sayesinde, domuz eti tüketilen ülkelerde et krizleri yaşanmaz.

    çok hızlı ve kolay üretildiği için ucuz olan domuz etinin kalitesine gelirsek beş para etmeyeceğini söyleyebiliriz. besin niteliği taşıyan her şey derken gerçekten her şeyi kastediyorduk.domuzlar kendi dışkılarını hatta doğada yaşayanlar başka hayvanların dışkılarını bile yerler. iğrenç beslenme alışkanlıkları olan domuzların et kalitesi, fazla yağlı olması ve düşük miyoglobin içeriği yüzünden, fazla yüksek değildir.

    sağlık açısından değerlendirirsek gayet tehlikelidir. domuz eti dikkatli tüketilmezse domuz etinden insana geçen bazı parazitler vardır ki vücudunuza girdikten sonra sağaltımı zor olabilir.tenyalar vücudunuza girdiğinde gelişimleri çok sinsi olabilir, yıllarca bu tenyaların vücudunuzda yaşadığını anlamayabilirsiniz. yine domuzda bulunan yersinia diye bir bakteri vardır, ağrılı ishale sebep olur. zamanında müdahale edilmezse dehidrasyondan ölmenize sebep olabilecek bir ishal bu. ayrıca domuzlar hepatit e taşıyıcısıdır. ayrıca aşırı yağlı eti doymuş yağlarca zengindir, fazla tüketimi damar yağlanması, karaciğer yağlanması, yüksek kolesterol gibi sağlık problemlerine yol açacaktır.

    türkiyede çiğköftelerin etsiz olması da domuz eti sayesinde olmuştur. hatırlarsanız on onbeş sene önce falan sürekli çiğköfte zehirlenme haberleri okuyordu, ölüm haberleri falan olmuştu. sonra bir araştırdılar meğerse çiğköftelerin içindeki etler kaçak avlanan yaban domuzu etleriymiş. yersiniadan zehirlenen zehirlenene, bir ara acayip sansasyon olmuştu da tarım bakanlığı işe el atmış, çiğköftede eti yasaklamıştı. Bu devasa çiğköfte zincirlerini temeli de ta o yıllara dayanır. içinden et çıkarılınca maliyeti düşen çiğköfte her köşe başında satılır oldu.

    yavrusu da çok sevimlidir. şunun tipine bakar mısınız

    https://i.hizliresim.com/ADbR2z.jpg

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.