Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Çoktan Seçmeli Test

paylaş araştır

 

  1. Bir sorunun, verilen dört ya da beş yanıtı arasından doğrusunu ya da en uygununu seçme kuralına dayanan test türü.ünlü ettiği beş şehrimiz vardır.

     
    (Bkz: adana)(Bkz: bursa)(Bkz: Denizli)(Bkz: edirne)(Bkz: ceyhan)
  2. "testin bir de azdan seçmelisi olur" anlamı çıkarılabilen başlıktır. doğrusu çoktan seçmeli soru ya da test sorusu olmalıdır.

     
  3. cevabı şıklarda gizli olan sınav şekli. diğer sınavlara göre daha avantajlıdır, cevap bilinmiyorsa, şıklarda görüp hatırlama yada yakın şıkkı tercih etme olasılığı yaratır.

     
  4. Şu an Tam da ara tatil öncesi sınav haftasında olan okullarda, çoğu tembel öğrencinin gönlünden geçen sınav şeklidir. Nasılsa cevap beş şıktan biridir, klasik sınavda olduğu gibi soru çözmeme, cevap yazmama gerek yoktur diye düşünen öğrenci, rehavete kapılır ve desteksiz soru cevaplamaya çalışır. ancak biz öğretmenler tarafından bu sınav şekli, okuması daha kolay olmasına rağmen pek tercih edilmez. Zira bu tür çoktan seçmeli test sorularından oluşan sınavlarda öğrenci başarısı daha düşük olur genelde. Çünkü öğrenci konuyu bilmiyor ve çalışmamışsa, önüne gelen ilk şıkkı işaretlediği için o şıkkın yanlış olma ihtimali, doğru olma ihtimalinden dört kat daha fazla. Bazen gariptir, soruyu doğru okuyamadığı için, öğrenci konuyu ve soruyu bildiği halde bile o test sorusunu yine yanlış çözebiliyor. Günümüz sınav sistemi(lgs ve yks) bu tür çoktan seçmeli sınavlar üzerinden yürütüldüğü için öğrencilerin, çoktan seçmeli test soruları nasıl çözülür, kodlaması kaydırmadan nasıl yapılır, yanlış cevap doğru cevabı götürüyorsa nasıl bir strateji izlenmelidir, soru başına kaç dakika ayrılmalıdır gibi bu konuda esaslı bir eğitime tâbi tutulması gerekiyor.

     
  5. Oldum olası bu çoktan seçmeli testlere alerjim vardır. Yazılı testleri duygu ve düşüncenin bire bir aktarıldığı sınavları seviyorum. Kişilerin bilgilerinin yazılı sınavlarda daha iyi ölçüldüğü kanısındayım.

     
  6. En şey ölçme değerlendirme metodu.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.