Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

çocuğu özel okulda okutmak

paylaş araştır

 

  1. Çocuğun karakterini bozan, öğretmene maaşını ben veriyorum diyen, müşteri esnaf ilişkisiyle eğitimin olmayacağını anladığında iş işten geçen durumdur. Devlet okullarından iyi olan birine çocuğu yollamak en iyisidir. Çocuğu fanusta, gerçek dünya dışında büyütmek istiyorsanız olabilir. Devlet disiplini dediğimiz verilen ödev yapılmadığında hesap sorabilen, çalış diye zorlayabilen, rekabet ortamını daya rahat hazırlayabilen, sadece ödülle değil gerektiğinde cezada verebilen öğretmen özel okulda olamaz. Üstelik o miktar parayı veren veli bu sefer hesap sormaya, bunu çocuğuma yapamazsınız deyip ayrıcalık beklemeye başlıyor. Başarısızlık ve boşa giden para özel okul.

     
  2. çocuğa sürünün bir parçasıymış gibi davranan katı ve baskıcı ortamlarda çocukların yeteneklerinin ve öğrenme isteklerinin körelmemesi için veliler tarafından istenmese de bazen zorunlu seçenek olarak değerlendirilen durum.

    sıkıcı ve bunaltıcı müfredat endeksli eğitimin belki keşfedilse hayatta bir yaratacak dimağları öldüreceğini düşüyorlardır. kimler mi? yabancı değil arkaşlar yaf.(gülücük)

    sonra sadece derslere yoğunlaşılsın, sosyal ve sportif yönlerden güdük kalınsın da istemiyor arkadaş.

    kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle de çocuğun ilerki yaşamında psikolojisini rahatlayacak hobiler edinsin istiyordur.

    ve en önemlisi...; her anne babanın gözünde çocuğu dünyanın en özel insanıdır. eğitimcilerin bir çocuğu ailesinin gözüyle görmelerine imkan yok elbette ama onu keşfetmek, kendisine keşfettirmek, sınırlarını zorlamak ve yapmak için doğduğu alana yönlendirmek için yeterli ilgi ve anlayışı bulmak amacı bence paralı eğitimin nedenidir.

     
  3. Minimum 20 binden 12 yılda 240 bin TL ye çocuğu çarçur etmektir. Çocuğa Sadece dünya klasiklerini okutsanız hayat tecrübesi, kelime hazinesi, entellektüel bakış açısı kazandırır ve kâmil insan elde edersiniz. Eğitimde müşteri, hizmet eden ilişkisi ile varılacak nokta bir hiçtir.

     
  4. çocuğunun sadece müfredat anlamında değil (ki müfredatın bile ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır) sosyal,sportif yönlerden de gelişerek çeşitli faaliyetlere katılımını sağlama amaçlı yapılan eylem.

     
  5. dershaneden bozma olanları hariç tutarak söylüyorum. belli bir standartın üzerine çıkmış her ailenin zaten çocuğuna kıyamayıp yapacağı eylemdir. Özellikle dil konusunda fark yaratır.

     
  6. maddi gücü bulunan ailelerin çocuğun her yönden gelişmesi açısından yaptığı ve yapacağı eylemdir. sosyal aktivitesi olsun yabancı dil konusundaki katkısı olsun önemli artılar bunlar.

     
  7. muadili olarak imam hatipler ve türevleri olduğu sürece aklı başında olan ailelerin yapması gereken eylemdir.

     
  8. ben beceremiyorum eğitim vermeyi ama param var demektir.

    ne gerek var eğitim durumu ülkenin iyi durumda eski yıllardakine nazaran. günümüz öğretmenlerimizin coğu hakkıyla bu görevi yerine getiriyor. ama yok illa para verecez kolej cocuğu büyüteceksek o ayrı.

     
  9. Parası olanların yaptırdığı birşey ama herkez ister çocucugunu özel okullarda okutma sanki iyi birşeymiş gibi .

     
  10. daha iyi eğitim almasını düşünerek çocuklarını paralı eğitim veren okullara yönlendirmektir

    günümüzde artık ticarethaneye döndüğü için devlet okulumu özel okulmu diye tartışılır hale geldi bence

    bana göre devlet okulu tercih edilmelidir

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.