Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
tesadüfen bakındığım bir tarih bu; 12 ağustos 2018. bu tarihte çeyrek altın 460 lira imiş. üç yıl bir ay farkla yani bugün ise 855 türk lirası. fiyatını neredeyse ikiye katlamış, bir zamanların gariban çeyrek altını... düğünlerin olmazsa olmaz ziynet eşyası. fiyat artışı böyle giderse, ne düğünlere gidilir ne de hediye altın takılabilir.
2008 yılında 70 liraya aldığımı hatırlıyorum, arkadaşın düğünü için almıştım. asgari ücret 600 lira civarındaydı. asgari ücretle çalışırken bile zorlanmadan düğünde takıyorduk.
nereden nereye diye bir şarkı söylüyorlar ya hani birileri...
Altınla borç alanları çok büyük sıkıntıların beklediğini gösteren durum. Düğün yapacaklar da umarım anlayışlı insanlarla karşılaşır
iki yılda nerden nereye gelmiş bu fakirin düğün ikramı, çeyrek altın.
3'e katlanmış neredeyse. 31 mayıs 2021'de; 855 türk lirası iken, 04.05.2023'de; 2.290 türk lirası.
ülkemiz ekonomisi adına hiç de ümit vermeyen bir sonuç. ali mühendis kardeşim, bilimsel işlemlerle kendinizi hiç yormayınız. kötü olan tablo zaten ortada. dolayısıyla yoruma gerek yok gibi.
ancak düğün yapacakların, o düğüne katılmak zorunda olanların vay haline. :(
Çeyrek olmuş 2.300 civarı hey gidim.
İsmini unuttuk altının valla,çeyrek devri kapandı,gr bile alamıyoruz ekonomi süper ötesi.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |