Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
eleştiri amacıyla ya da benzer bir amaçla söylenen sözün ya da bize göre olağan olmayan bir davranışın kendimize karşı olduğunu sanarak bunu kırgınlıkla, incinme belirtisiyle ya da öfkeyle göstermek.
davranışı yapan kişiyle bire bir görüşme yapmadan yapılmaması gereken davranış şekli. yüz yüze konuşularak karşılıklı sorunun ne olduğu konuşulursa ortada alınılması gereken bir durum olup olmadığı anlaşılacaktır.
yapılan bir davranışın ya da sözün kendisine yapıldığını düşünen kişilerin hissettiği duygudur. alındığını da sesiyle, sözleriyle, hareketleriyle belirtir ya da hiç ses çıkarmazlar.
ağzından çıkanı kulağı duymayan insanların ağızlarından nereye gittiği belirsizce çıkan laftan incinmek.söz hedefi belli olarak kullanılmalı diyerekten sonlandırdığım entry.
Kişinin söylenen birseyin kendine söylendiğini düşünmesidir.
Böyle kişilerle zaman geçmez.öyle olmadigini ifade etmeye çalışmak insanı çok yorar.
sanırım kendisine yönelmeyen davranışları bile kendisine alan kişilerin sendromudur. incinmek, üzülmek, yaralanmak gibi durumlarla karıştırılmamalıdır. insan, kötü bir tutum ve davranışlar karşı karşıya kaldığında üzülür elbette. bu durum çok doğaldır. ancak alınganlık, bir kendi kendini üzmeye çalışma girişimidir. veyahut kişinin yapıcı ve olumlu bir eleştiriyi esneterek, bu durumu kendisini için kötü bir hale getirmesidir. kendine kastı olanlar ve dışarıya çok kapılanlar, alınganlık meretine çok düşkün olurlar.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |