Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

5000 yıllık Kürt Tarihi

paylaş araştır

 

  1. Rus tarihçisi Vladimir Fedorovich Minorsky'nin "Kürtler" isimli kitabına konu olan tarihtir.

     
  2. Tamamen yalan olan duzmece baslik. Kurtce dilinde 5000 tane ozgun kelime bile yoktur.

     
  3. olmayan tarihtir. az biraz arşiv araştıranlar bilir ki böyle bir cümle tarihçilerin 5000 kere gülmesine neden olur. utanmasalar 5 milyon yıl diyecekmiş de son anda yemezler diye 5000'e çevirmişler... Bırakın artık ırkçı konuları. Velev ki 5000 yıl. Kürtlerle beraber savaşıldı bu topraklarda şimdi güzelce düşman oyunuyla birbirine düşüyor insanlar. cahil kürt + ırkçı türk = nefret+ölüm... bilinçli olan kürtler zaten bunun oyun olduğunu görür ama azınlıktalar. benim eniştem de kürttü rahmetli ama sonuna kadar türküm derdi. milliyetçiydi, bıyıkları öyle bırakırdı, ben sevmesem de. türk olmak için türk asıllı olmaya gerek yok. pkk'nın kökü kazınacak ve o zaman anlayacaklar neyin ne olduğunu göremeyenler. pkk kürtlerin hakkını hiç bir zaman savunmadı. ermeni asıllı bir terörist örgüt oldu, dini aşağıladı, namazla dalga geçti, bayramda bile insan öldürdü, şehit etti. bunu islam dinindeki bir kürt değil hiç kimse yapmazdı. pkk'nın ayrı bir halt olduğunu anlayacak kürt kardeşler. ancak pkk savunucusu olanları da, pkk'a yardım edenleri de, pkk'nın içinde olanları da yer yüzünden silecektir güvenlik güçlerimiz. ve ben vah ya insan ama cümlesinin tek harfini bile söylemeyeceğim. toprak bölmeye kalkan vatan hainlerinin hak ettiği ölümdür. zamanında akıtılan şehit kanlarımıza ve toprak için verdiğimiz mücadelelere hainliğin sonu leş olarak anılmaktır. leşler kardeşliği bırak insanlığı hak etmezler. ancak kürtler bu oyunu görüp toprağına sahip çıkmalıdır. orası kürdistan değil türkiye'dir ve ebediyen öyle kalacaktır. ve türkiye sadece bizim değil onların da topraklarıdır. valiliğinden cumhurbaşkanlığına kadar hiç bir yol kapalı değildir. 2. sınıf vatandaş hiç bir zaman olmadılar onlar da aynı nüfus cüzdanını taşıdı aynı elektriği kullandı. kinle değil, mantıkla düşünmelidirler. tek yol okumak ve anlamaktır. bizlerin sözleri değil. gerçekler onları uyandıracaktır. uyanık olanlarla kardeşlik bağlarımız da hiç bir zaman kopmamıştır zira kardeş kardeşe düşman olmaz. düşmanlık hainlere karşı olur.

     
  4. spoiler

    cahil ve ırkçı bir kürt'Ün var demesiyle var olamayacağı gibi, cahil ve faşist bir türk'Ün de yok demesiyle yok olamayacak ifade.

    zaten kürt ismininin yanına neyi eklersen ekle direkt olarak ''yok'' oluyor bu topraklarda. evet, kürtler var ama ne dilleri var, ne kültürleri, ne de tarihleri. dilleri farsça kırması, kültürleri bütün ortadoğu halklarından arabından-türkünden-farsından aşırma, tarihleri ise yağmurlu bir ormana benzeyen türkiye'de yerden türeyen mantarlar kadar eski işte, 5000'den üç sıfır eksik...

    hem onlar da bizden!?, hem onlar da türk!? biz asil türkler de kürt'üz değil mi? yoksa değil miyiz? yoksa kürt'e türk olma payesini sanki bir rütbe gibi iliştiren ''damarlarında asil kan akan beyaz türkler'' kürt olmayı gururlarına yedirmez mi?

    onlar bizim kardeşimiz zaten. anadillerinde eğitim haklarını kullandıkları kaçak elektriğe sayalım. ismi değiştirilen yerleşim yerlerini de yol, suya kefalet kabul etsinler. çocuklarına istedikleri adları vermesinler biz de onlara okul, hastane verelim. kimlik! isteyen mi var? nüfus cüzdanı! vermedik mi diyelim? bunları da vatandaş oldukları için değil himmet olsun diye yapalım.

    tanım: olmayan tarihtir.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.