Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

ses.sizlik

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

38 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
01.02.2018 16:55 son işlem tarihi takip etme takip et

salı günü bağımsızlığımızı ilan edeceğiz

"salı sallanır", çarşamba? perşembe? Cuma bize mübarek! kısmetse cumaya...

10.10.2017 23:13
  1. tatil öncesi diyet yapmak

    Televizyonlarda, magazinlerde, reklamlarda sürekli gündemde tutularak genelde bayanların bilinç altına kazınmış, sistematik ve bilinçli baskı sonucu oluşan, görenler güzel desin, bakanlar bi daha baksın, en dar en açık kıyafetleri giyebileyim, plajlarda salına salına gezebileyim mantığının mevzimsel özgüvensizlik yansımaları...

     
  2. bir şey üretmeyip üretileni eleştirmek

    Her sohbeti her konuyu siyasete getiren, kendisi katma değerli ürün üretemediği gibi üzerine düşen vazifeleri de hakkıyla yerine getiremeyen fakat lafa gelince bir şeyler yapmaya çalışanlara kendi yüksek bilgisi(!) ve tecrübesi(!) ile akıl dağıtmaya çalışan/eleştiren, kendi bir şey yapmadığı halde yapılanı yetersiz bulan, bilgisi olmayan teknik konularda dahi profesör kesilen yurdum insanı davranışı.

     
  3. aynı telefonu 7 yıl kullanan kişi

    Mevcut telefonu ihtiyaç duyduğu gereksinimleri karşıladığı için moda olsun diye telefonunu yenilemeyen, kapitalist düzene ve onun getirdiği yenisini almazsan "eziksin" mantığına boyun eğmeyen, ihtiyaçlarını sıraya koymayı bilen akıllı insan davranışı.

     
  4. artık demir almak günü gelmişse zamandan

    Yahya Kemal Beyatlı`nın ölümü ve ayrılığı adeta tabu oynarcasına cenaze, ölüm, tabut vb. kelimeleri kullanmadan cenaze töreni anında giden ve kalanların duygularını muhteşem bir şekilde betimlediği "sessiz gemi" şiirinin ilk mısrası.

     
  5. rakı

    "Kötülüklerin anası" lakabına mazhar olduğu halde akıllı olduklarını iddia edenlerin akıllarını gidermek için kullandıkları sıvı maddenin bir türü. Hayatımız içinde şikayet ettiğimiz tüm konuların içinde büyük oranda bu maddeler var. Dünya Sağlık Örgütü (WHO)?nun Türkiye dahil 30

    ülkeyi ihtiva eden araştırmaya göre olaylarda alkolün etki yüzdeleri:

    Cinayet %85

    Boşanma %80

    Eşler arası şiddet %70

    Tutukluluk %78

    Serserilik %70

    Mala yönelik suçlar %77

    Hırsızlık ve yankesicilik %71

    İşe gitmeme %60

    İntihara teşebbüs %90

    Irza tecavüz %50

    Trafik kazaları %70

    Akıl hastalıkları %60

    Sonuç: ...