Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

buzulların erimesi

küresel ısınmanın getirdiği mahvedici sonuçlardan biridir. dünya genelinde zamanla afetlere ve felaketlere yol açacaktır. su seviyesinin yükselmesine bağlı olarak özellikle kuzey ülkelerinin kıyılarda olan şehirlerini su basacaktır ve birçok yerleşim yeri harap olacaktır. beraberinde toplu insan ve hayvan ölümleri, tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin zarar görmesi kaçınılmazdır.

buzullar eridikçe altında yer alan büyük dağ kitleleri de ortaya çıkmaktadır. binlerce yıl önce kendisiyle başedilemez sanılan kuzey kutbu buzulları şimdi sıcaklara karşı direnemeyip yavaş yavaş eriyerek dünya üzerindeki denizlerin ve okyanusların su seviyelerini yükseltmektedir. bunun önüne geçilmek veya gerçekleşmesini ertelemek için bizzat küresel ısınma ile mücadele edinilmesi gerekmektedir.

07.08.2022 23:07
  1. nankör

    Kendisine yapılan iyilikleri unutan kişileri temsilen söylenir. Özellikle insanoğlu için Kuran'da "İnsanoğlu Rabbine karşı çok nankördür" ayeti vardır. Başta Allah'a karşı nankör olan insanlar birbirlerine karşı neden nankör olmasın ki ? Hele bir de "yapmasaydın" demeleri var ya !!

     
  2. pazar gününü evde geçirmek

    Hafta içinde işinin stresini yaşamış kişilerin hafta sonunda başka kişilerle görüşmeme pahasına kendine ayırdığı vakit. Genelde uyku veya bilgisayar başında internete takılma ile geçer.

     
  3. mal malamatı örter

    Bir nevi zengin ve varlıklı kişilerin yaptığı ayıpların örtülüp görmezden gelinmesi durumu.

     
  4. çorapla uyuyan insan

    Kansızlık çeken insandır. Vücutta kansızlık olduğu zaman insan her halükarda üşüme hissi yaşar. Böyle kişilere bu durumu çok görmemek gerekir. Geceleri ısınmak için çoraplarıyla yatarlar.

     
  5. üstü kapalı konuşmak

    Edebiyatta; dolaylı anlatım, ima ve kinaye adı altında geçen eylem. Anlatmak istenen konunun detaylarına inmeden yüzeysel olarak konuşma.