Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

maymun çiçeği virüsü

ilk başta maymunlardan insanlara geçtiğine inanılan bir virüstür. bir kısım dünya ülkelerinde ortaya çıkmış ve günden güne az miktarlarda da olsa yayılmaktadır. bu hastalığın yayılması temas yoluyla olmaktadır. koronavirüs gibi hava yoluyla bulaşmamaktadır. bu durum da bir nevi rahatlatmakta olup diğer hastalıklara göre daha kolay korunabilerek engellenebileceğini göstermektedir.

hastalığa yakalanan kişilerin derilerinde ilk başta kızarıklıklar oluşmakta ve zamanla deri üzerinde büyük sivilceler çıkmaktadır. sivilce şeklindeki bu çıkıntılar sahibine az da olsa acı çektirmektedir. ilk çıktığında halen mücadele ettiğimiz koronavirüsle beraber insanlığı daha da korkutmuştur. ilacı ve aşısı halen aranmaktadır.

07.08.2022 23:27
  1. yerde para bulma

    bilgi yarışmalarında soruları bilip para kazanmak gibi insanı mutlu eden şeydir. büyük miktarda ise sahibine veya karakola teslim edilmesi gerekir. sahibi yoksa bir hayır işine bağışlanmalıdır.

     
  2. Mübarek 11 ay ne çabuk geçti.

    Bir aylık müslüman olma mevsiminin geldiğini belirten cümle.

     
  3. ah bir zengin olsam

    çoğu insanın hayatında birkaç kez içinden geçirdiği ve olmasını istediği emeli. zengin olununca birkçok şey yapılacağı planlanır ve hayaller kurulur. ama ne zengin olunur ne de planlar tutar.

     
  4. çeyrek altın ne kadar

    düğünler yaklaştıkça akrabaların sürekli birbirine sorduğu soru.

     
  5. Yaklaştıkça insanı geren özel günler

    sınav günü, çocuk için sünnet olacağı gün, düğün günü, anne baba için çocuğun doğacağı gün gibi günlerin örnek gösterilebileceği günler.