Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Ferah Fera

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

23 entry 2 konu hiç puanı yok
12.11.2022 00:15 son işlem tarihi takip etme takip et

Derdini Marko Paşa'ya anlat

Marko Paşa asıl adı Markos Apostolidis olan Rum asıllı Sultan Abdülaziz döneminde başhekimlik yapmış bir hekimdir.

Kendisine tedavi olmak için gelen hastaları dikkatle, sabırla, uzun uzadıya dinler hastalıklarına deva olurdu. Halk arasında bu yönüyle ün salan Marko Paşa'ya halk hastalık dışında da sorunlarını çözmesi için başvurmaya başlamıştır. Fakat Paşa gelen kişiyi dinler dinler sonunda "Anladım, ama ne?" Diye yanıt verince baştan anlatmaya başlarmış şikayet sahibi. Yeniden dinleyen Paşa aynı cevabı verirmiş. Bu böyle tekrar edip durunca sonunda çaresiz, vazgeçip çözüm bulamadan geldiği gibi huzurdan ayrılır olmuş gelenler.

Zamanla halk Marko Paşa'ya dert anlatmanın mümkün olmadığını anlayınca, kendi aralarında bir sorunu konuşmamın, anlatmanın faydasız olduğunu ifade etmek istediğinde "derdini Marko Paşa'ya anlat." demeye başlamıştır.

Böylece günümüze değin gelmiş bir deyimdir.

24.01.2022 17:12
  1. kına

    Son akım olarak kişilerce dudaklara da yakılmasıyla gündem olmuş hangi akla hizmet bilinmezliğin ışığında bilimsel olarak sakıncalı bir eyleme sebep olduğu yönünde karara varılmış madde.

    (Allah akıl fikir, amin)

     
  2. ihtiyaç sahibine

    Al sana isimli instagram yemek sayfası mevcuttur duyrulur. Ahım şahım değilse de bilinenin dışında hem anneanneli sunumuyla gönlümü kazanmıştır. (Gülücük)

    Ve skyroad yine bir instagram sayfası olup mutlaka mutlaka bakılmaya değerdir.

     
  3. kalp kırıklığı

    Gerçekleştiğinde hiçbir suretle ses vermeyen ve öyle bir bakışla görünmediği için etkisinin de yalnızca yaşayanın bildiği durum olarak, insan nasıl buz keser, duvar nasıl olunur'un sözsüz izahını yapabilme nedenimdir.

     
  4. çocukluk anıları

    Bazılarını herhangi bir çağrışımla, bazıları hiç akıldan çıkmamacasına tesir ettiğinden daima aynı ezbere hisle hatırladığımız, iyi belki kötü ama bir daha tekrarı mümkün olmayan çocukluğun mirası, bizi biz yapan, bugün ne olduk ya da olamadıysak mutlaka etkisi olan geçmemiş izlerdir. Freud Bey de destekle der ki yaşamın ilk altı yılında kişi ne gördü ne yaşadıysa kişiliğini bu yaşantılar oluşturur. Yanisi her şey sadece bir anı değildir.

     
  5. peki

    Kırılmış ya da darılmış ama köprüleri yıkıp atmaya, bağları kesmeye kıymaya da gönül razı değil fakat hal dilince bunun bilinmesi, fark edilmesi istendiğinde kulanılan en tesirli sözdür.