Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Sozluk Yazarı

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

277 entry 51 konu hiç puanı yok
26.02.2017 18:52 son işlem tarihi takip etme takip et

sesinde aşk var

Ses tonundan etkilenme şeklinin ifadesi

26.02.2017 18:34
  1. aksaray

    Turkiye'nin en ucuz memleketi.

    Eski aksaray'ın her sokağında bir yatır bulunur.

    Sadece benim bildiği 47 evliyası sokaklarda defindir.

     
  2. selahattin demirtaş'ın 5 ay hapis cezası alması

    Hem geç kalınmış hem az verilmiş bir karardır.

    Diğer mahkemeleri de görülsün toptan bildirilsin hepsi. İnşallah 30 yıldan az olmaz

     
  3. fındık kabuğunu doldurmayan sorunları takıp kavga eden insan

    Üzerindeki negatif enerjiyi sağa sola saçmaya çalışan, kaba kuvveti ve bencilliği maharet zanneden beyinsiz kimse.

    Kaba tabir ile ... Başkasın dan yediği fırçanın acısını, kendinden aciz kimseye yansıtan maganda.

     
  4. Tek adam
     
    (Bkz: şevket süreyya aydemir)
  5. şevket süreyya aydemir

    spoiler

    Yazar ve İktisatçı Şevket Süreyya Aydemir 1897 yılında Edirne'de doğdu. Edirne Muallim Mektebi'ni bitirdi. Azerbaycan, Dağıstan ve Gürcistan'da öğretmenlik yaptı. Moskova İktisadi ve Sosyal Bilimler Okulu'nu bitirdi. 1924 yılında Türkiye'ye döndükten sonra siyasal faaliyetlerinden dolayı Ankara İstiklal Mahkemesi'nce 10 yıl hapse mahkum edildi ve 1925'de 18 ay sonra aftan yararlandı. Eğitimci ve iktisatçı olarak devlet hizmetinde görev aldı; Yüksek ve Teknik Öğretim Umum Müdür Muavini Ankara Belediyesi İktisat müdürlüğü, Ankara Ticaret Lisesi müdürlüğü İktisat vekaleti Sanayi Tetkik Heyeti reisliği görevlerinde bulunduktan sonra emekliye ayrıldı. İktisadi devletçiliği savunan toplumcu Kadro dergisinin yazı kurulunda yer alan Şevket Süreyya, bu dönemdeki siyasal ve ekonomik görüşlerini İnkılap ve Kadro adlı kitabında dile getirdi.

    1924 yayınlanan Lenin ve Leninizm, 1930 yayınlanan Cihan İktisadiyatında Türkiye, kendi hayat hikayesini de 1959'da yayımladığı Suyu Arayan Adam adlı kitabın da anlattı. Bu tarihten sonra yoğun bir yazı dönemine girdi.

    Toprak Uyanırsa adlı romanında bir Anadolu köyünün bir aydının öncülüğüyle kalkınması hikaye ediliyordu. Tek Adam Mustafa Kemal, İkinci Adam İsmet İnönü'nün hayat hikayesi Menderes'in dramı (1969), Makedonya'dan, Orta Asya ya Enver Paşa adlı biyografya eserleri, kahramanlarının ayrıntılı hayat hikayeleriyle birlikte Birinci Meşrutiyetten günümüze kadar Türk toplumunun geçirdiği değişmeleri ve yaşanan olayları dile getirir. Cumhuriyet gazetesinde makaleleri düzenli olarak yayımlanan Aydemir, İhtilalin Mantığı adlı eserinde, toplumda yapı değişikliklerini, Türkiye'deki devrim ve ihtilal hareketlerini inceler.