Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Yazarlar arası benzerlik

paylaş araştır

 

  1. gerek edebiyatta gerekse sözlüğümüzde (iyelik eki mi o?sahiplenme ve benimsemede son nokta bu olsa gerek) yazarların üslubu, bakış açısı, kavramları tanımlamada kullandığı kelimelerin birbirine yakınlığı konusunda ilişki kurma durumudur.

     
  2. insan insana benzer,ruh ikizidirler belki yada her neyse işte diye düşünüp gülümseten konudur.

     
  3. güncel ve günlük rutin meseleler herkes üzerinde aynı etkiyi yaratacağından ve biz de güncel ve günlük rutin meseleleri tartıştığımızdan benzerliklerin olmasınının kaçınılmaz olduğunu düşündüğüm konu.

     
  4. sözcük ve cümle kullanımı birbirine yakın hissedilen yazarlar arasında kurulan' acaba aynı kişi iki farklı nik mi kullanıyor?' sorusunu akla getiren ve sonunda olumsuz düşünmemek gerekir diye karamsar düşünceden vazgeçilirek ,olur öyle şeylerle nihayetlenen konu başlığı.

     
  5. bir kaç yazardan şüphelenmemi sağlayan benzerliktir. Biraz gözlemledikten sonra olamaz diye düşünüp rahatladığımdır.konulara yapılacak yorumlar belli başlı olduğundan yada yazarların birbirini okuyup örnek almasından kaynaklanandır zannımca. Yani öyle olması dilenendir.

    Yönetim uyuma sözlüğe sahip çık...diye slogan atasım geldi nedense.(yazar burada güler)

     
  6. Tanım: yazarların anlatım tekniği, konuya yaklaşımları, edebi yönleri, kelime seçimleri gibi bir çok konuda birbirleriyle örtüşmeleridir.

    sözlük yazarlarını bilmem ama, murat menteş ile bahadır cüneyt yalçın'ın bırakın benzerliği, aynı kişi olduklarından şüphelenmişliğim var. iyi bir menteş okuyucusu olarak yazarın üslubuna hakim olduğumu düşünüyorum. nerede okusam kelime seçiminden tut da cümle kurgusundan karakterlerinden ve hatta espri yeteneğinden tanırım menteş'i. bir kaç ay önce ise yalçın'ın "mütevazi bir intikam" romanını okudum. aynı yayınevinden çıkmış kitap. daha önce de sanal platformlarda yazılarını takip ettiğim yalçın, nasıl olmuşsa menteş ile birebir aynı üslupta bir roman yazmış. severek ve eğlenerek okudum elbet. menteş hazzı aldım romandan ama bi yandan da "yahu yok artık, bu kadar da izinden gidilmez ki bi yazarın" diye söylendim durdum yalçın'a. kitap bitti, iyi güzel ama kafama takıldı bu durum. google görsellerden arattım. neyse ki kanlı canlı bir bahadır cüneyt yalçın fotosu gördüm. bi kaç yerde ismi geçiyo yani en azından. ama roman dili menteş'inkiyle birebir aynı. daha özgün olsa olmaz mıydı peki? amaç okunmaksa tamam başarılı ama, biraz özgünlük de fena olmaz zannımca.

     
  7. yazım türü ve düşünceler bakımından birbirine benzeyen yazarların durumudur. savundukları düşünceler, kurdukları cümleler ve anlatım tarzı da birbirine benzer. içinde bulunduğumuz sözlükte de bol bol örnekleri vardır.

     
  8. Bazi yazarlarin birden fazla nik kullanmasidir.

     
  9. kimlermiş acaba diye merak uyandıran konu

     
    (Bkz: yazıyor yazıyor)
  10. bazı yazarların tanımlama şekli, görüşleri ve bakış açıları bakımından birbirine benzemesi durumudur. belirli konularda aynı fikirde olan yazarlar olabilir tabiki de. cümleleri kullanma sanatına göre de birbirine benzeyen yazarlar vardır.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.