Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
her u dönüşü yapılmaz tabelası gördüğümde aklıma gelen durumdur.
Araç x noktasında için sol veya sağ yönlü olarak y noktasına hareket ettirilerek bu dönüş sağlanır esasen n harfi çizilir, neden u demişler!
u'nun son derece sempatik ve güzel bir harf olması neticesinde normal karşıladığım ve bu yüzden katılmadığım tespit.
-n olursa bir de, sağdan sola yazılmış oluyor. -u'ya ters bakalım ve bu iş huzur içinde çözülsün.
kesinlikle hayran kalınası ama illa kıllık yapmak istesem nereden baktığına göre değişmekle birlikte n için önce aşağı bir dik indirilir sonra ters u çizerek yapılır. Hem "büyük n mi küçük n mi?" de denebilir. Lakin görünce gözlerimden ışıltı çıktı itiraf ediyorum.
n dönüşü demek bencilliktir, olaya sadece kendi gözünden bakmaktır. Karşıdan bakan biri için gayet de u dönüşüdür. karşıdan araba gelir kıvrılır ve geri gider. Anca birinci kişi olarak buna n dönüşü denebilir. Fakat büyük N harfine benzeyen işaret de sola-sağa devamlı virajlı yol işaretine benzer. Kavşaktan dönüp geldiği yöne geri giden bir arabaya karşıdan bakınca bal gibi de U olduğu görülür. ister büyük U ister küçük u fark etmez. u dönüşü U dönüşüdür. Yandan bakan için ise C dönüşüdür. Dönüşte sıkıntı yok, önemli olan olaya nereden bakıp nasıl gördüğünüz, nasıl biri olduğunuzdur efendim.
uzun yıllardır aynı fikirdeyim
ayrıca â harfinin üzerindeki şapka a harfini değil kendinden önceki harfi inceltir
kısacası işsiz adam işleri.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |