Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

türkiye'de sinema kültürü

paylaş araştır

 

  1. son yıllarda yavaş yavaş kıpırdamalar gösteren, lakin popüler filmlerin malesef ki kaliteli yapımları gölgede bıraktığı kültürdür. neyse ki film ekimi, istanbul film festivali gibi festivallerin varlığıyla sırtı yere gelmeyen kültürdür

     
  2. son yıllarda kıpırdayan sinemamız ön yıllarda yatalak mıydı acaba? sorusunu bana sorduran kültürümüz.

     
  3. sanıldığından daha yüksektir, bakmayın gişede çerezliklerin iş yapmasına.

    geçmişi de vardır, metin erksan gibi bir deha çıkmış var mı daha ötesi?

     
  4. haşır huşurt mısır cips yiyerek film seyredip etrafındakileri rahatsız eden bazı insanlara sinema yasaklansın fikrini aklıma getiren konu.

     
  5. 70'li yıllarda gayet hatırı sayılır bir yer edinmiş, izlemek isteyen kişilerin kuyrukla sinema salonuna alındığını hatırlatan, zamanla bu etkisini çeşitli olaylarla bir süre yitirmesine rağmen, son zamanlarda tekrardan kendine yer edinmeye çalışan, kaliteli filmlerin biraz az izlendiği, küfürlü filmlerin talebinin yüksek olduğu bir dönemde yaşıyor dedirten, sinema kültürü konusunda çok karışık bir yapıya sahip olduğumuzu düşündüğüm durum.

     
  6. son yıllarda gelişmeye başlayan, sinema filmlerinin artması ve talep görmesiyle ilintili durumdur. sinemaya gidip izleyenlerin sayısı oldukça fazla olabildiği gibi internet sayesinde vizyona giren filmlere kısa sürede ulaşıldığı için evinde keyifle izlemeyi tercih edenlerin sayısı da bir o kadar fazladır.

     
  7. türkiye'deki sinema kültürünü gişe yapan filmlere göre mi yoksa gerçekten belli kaliteye göre çekilen ama izleyici sayısı buna paralel olmayan duruma göre mi ? belirlemek gerekir şeklinde düşündüren konudur.

    şuan gişe yapan filmlerin bir çoğu kültür kavramına çok da hizmet etmemektedir.

     
  8. çağan ırmak ın yönettiği her filmin izlenilesi olduğu, komedi tarzında yapılan filmlerde genellikle espri konusu olarak sürekli bel altı vurulan, özgünlükten,yaratıcılıktan uzak sektördür.

     
  9. 13-19 yaş arası büluğ çağdaki teenage özellikle genç erkeklerin arkadaş tayfasıyla si-di değiş tokuş ettirmek suretiyle başlattıkları serüvenin kültürüdür. bir dönem öyleydi en azından.

     
  10. maalesef çok düşük seviyede kalan kültürdür.

    korsana eğilim daha fazla nedense

    sorsan niye para verelim emek var bir maliyet var ona saysanız ya

    çok böyle ahım şahım yüksek de değil bilet fiyatları bi sigara parası onu da vermek lazım ya haftada bir olmadı ayda bir

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.