Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
65.hükümet programında yer alan 2016 Eylem Planı'nda yer alan asgari ücret sonrası en önemli ikinci vaat..
Ülkemizde sayısı oldukça fazla olan taşeron işçiler, kadroya alınma konusunda atılacak adımları büyük bir merakla bekliyor, bir an önce kendilerine de kadro verilmesi umuduyla her açıklamayı yakından takip ediyor. 1 Kasım seçimlerinin ardından kurulan hükümetin bu konuda nasıl adımlar atacağı merak konusuydu. Hemen hemen tüm siyasi partilerin üzerine düştüğü konulardan biri olan taşeron işçi meselesinin çözümü konusunda beklenen açıklama Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, 2016 Eylem Planı'nı paylaştı. 64. hükümetin programında taşeron işçilerin durumu da ele alındı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, taşeron işçi konusunda açıklamasında, kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin kadroya alınacağını belirtti. Bir süredir gündemde olan asıl işi yapan taşeron işçilere kadro verilmesi durumu, başbakanın bu sözleriyle kesinleşmiş oldu. Davutoğlu, içinde taşeronlarında bulunduğu bu vaatler için süre de verdi. Başbakan, reform paketinde yer alan maddelerin 3 ay içerisinde hayata geçirileceğini belirtti.
650 bin taşeron işçi olduğu ülkemizde, bu işçilerden 200 bini asıl işlerde çalıştırılıyor. Asıl işlerde çalışan bu 200 taşeron, aslında devletin kadrolu işçisi veya memurunun yapması gereken işi yapıyor. Öte yandan İş yasasına göre ise taşeron işçilerin yalnızca yardımcı işlerde çalıştırılabiliyor olması gerekiyor. Bu anlamda bakıldığında kamuda kadrolu çalışan memurların ya da işçilerin yapması gereken işlerde hizmet veren taşeron işçilerin kadroya alınması bekleniyor.
sayısız eğitimli genç dururken,kpss ile atanmayı beklerken ,muhtemelen siyasi gölgelerle bir yerlere gelmiş kişilerin, özlük haklarını iyileştiren,iş garantisi ve maddi haklar veren ,mevcut hükümet programında yer alan eylem planlarından biri.
kamuda çalışan üniversite mezunu işçiler de işçi olarak dururken,
amacının tamamen siyasi bir rant olduğunu düşündürmesi,
hele ki belirli kurumlarda çalışan taşeronlara bu imkanın verilecek olması,
kurumların yaptıkların işlerin bile hala asıl iş vs diyerek kategorize edilmesi,
su, kanalizasyon, temizlik gibi hizmetleri yerine getiren, belediye gibi bir yerel yönetim kurumunun bu kategoriye dahi girememesi gibi durumlar göz önünde bulundurularak doğruluğu tartışılan durumdur.
-4 milyondan fazla KPSS'ye hazırlanan var iken yaklaşık 700.000 kişiye verilmeye çalışılan eşitlik ilkesine aykırı Torpile dayalı seçim vaadidir.
-Kul hakkına girmektir.
-Vebali çok ağırdır.
vicdani rahatsızlıktan dolayı kendi şehrimin vekillerine mail attığım ,uygulamaya geçmeden bir anönce vazgeçilir,yada sayı çoook makul tutulur,ve her seçimde her parti tarafından vaad olmaktan çıkmasını umduğum olay
Kpss ye hazirlanip emek harcayan hem maddi hem de manevi yonden yipranan insanlarin haklarinin yendigi, bir nevi enayi yerine konuldugu durum.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |