1 2 3 4 5 6 7 8

Simya

paylaş araştır şikayetçiyim

 

  1. Simya, yaygın olarak maddeden altın elde etmek için yapılan çalışmalar olarak bilinir. Etimolojik olarak simya sözcüğü kimya sözcüğü ile aynı kökenden gelmektedir. Kökeni Arapça olan bu sözcükler arapça'ya da 'kara ülke' anlamına gelen 'khem' sözcüğünden gelmiştir. Bu 'kara ülke' ise mısır'dır. Simyanın kökeni de Mısır olarak görülmektedir.

    Simya gerçekte bir dönüşüm sanatıdır. Kirli olanı, hasta olanı birçok süreçten geçirerek, arınmış ve mükemmel olana yani ışığın en mükemmel temsili anlamına gelen altına dönüştürmeyi amaçlar. Bu altın arayışçılığı maddi değeri olan bir maden arayışı değil, maddenin özünü açığa çıkarmak sureti ile hakikate ulaşma arayışıdır. Tabi ki ilk simyacılar felsefesi için bu geçerlidir.

    Onlara göre maddenin içini temizleyerek altını keşfetmesi, insanda tanrısal tözün ortaya çıkarılması ile benzerlik gösterir.

    Öyleyse kendi içindeki tanrısal tözü bulmak isteyen kişi, tıpkı maddenin saflaştırılması gibi, kendi içine dönerek kendini saflaştırmalı ve gizli olan, içindeki felsefe taşına ulaşmalıdır.

     
  2. arapçadaki alkheemee kelimesinden gelir. hem doğanın ilkel yollarla araştırılmasına hemde erken dönem bir ruhuna felsefe disiplininine işaret eden bir terimdir.

     
  3. metallerin altına çevrilmesi,

    felsefe taşına ulaşabilmek,

    ölümsüzlüğü ya da sonsuz gençliği bulabilmek amacıyla yapıldığı söylenen çalışmalar.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.

 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam