Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

sağlıklı beslenmeye çalışmak

paylaş araştır

 

  1. kişinin marketten aldıklarına, etkilerine dikkat ederek alması, doğal şeylerle beslenmeye çalışmasıdır. Kişi genellikle zararlı olan yiyecekleri yiyip içmemeye (cips, cola vb.) çocuklarınada yedirmemeye çalışmasıdır.

     
  2. sabah kahvaltılarında taze sıkılmış portakal suyunu yudumlayan, peyniri,zeytini balı reçeli kaymağı hazır olan , ara öğünlerde meyve yiyerek vücuda enerji veren ve çok yağlı ve kızartma yemeklerinden kaçınan kişinin beslenmesidir.

     
  3. dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat eden, öğünlerini kaçırmayan ve sağlığa zararlı yiyeceklerden uzak duran kişi eylemidir. tabi sadece çalışmaya çalışır ne kadar başarılı olur o kısmı tartışılır.

     
  4. teoride herkesin uyguladığı , pratiğe gelince işin renginin değiştiği sağlıklı yaşama gayretidir.

    bu konuda vizyon sahibi olmak önemlidir .sadece yeşillik ve sebze ağırlıklı beslenmenin sağlıklı olduğu fikrinde saplanıp kalınmamalıdır.

    mesela hambugeri aldık.yerkende bu sağlıklı bir yiyecektir ve yedikten sonra bana kilo aldırmayacak ve mutlu edecek, şeklindeki bir koşullanma ile brekoli ya da karnınabahar (isimler tam da böyleydi sanırım) etkisi yaratılabilir vücutta.

    peki sustum.

     
  5. sebze ağırlıklı beslenmeye yönelmeye çalışmak, marketlerde satılan sucuk salam gibi ürünlerden uzak durmak ve birçok besini evde yapmaya ve yemeye çalışarak kişilerin kendi sağlıklarına dikkat etmeleri.

     
  6. Meyve ve sebzelerin her dönem değil de, normal mevsiminde tüketilmesidir...

     
  7. her mevsimde o dönemin toprak ürünlerini yemek, örneğin kışın ortasında domates biber salatalık tüketmemek, yazın ortasında karnabahar, brokoli lahana yememek gibi alışkanlıklardır

     
  8. özellikle etraftaki kanser vakalarının artması ile ve uzmanların bu vakaları doğal beslenme, glikoz şurubu, hidrojenize yağ, iyotlu tuz gibi besinlerle ilişkilendirmesi ile ilk adımı atılan durum.

     
  9. son günlerde pek de çalışmadığım durumdur. sağlıksız beslenmenin tadına varıp, sağlık da neymiş dediğimdir.

    mikroplar daha fazla kanıma girmeden, kendimi kollarına atmak istediğimdir.

     
  10. ramazanın gelmesiyle birlikte kişinin çok dikkat etmeyeceği durumdur. Dikkat edilmesi gereken yenilen yemeğin rahatsız edip etmemesi durumudur.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.