Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

ödünç giysi kullanmak

paylaş araştır

 

  1. bir başkasına ait olup(yakın arkadaş,komşu,akraba yada kardeşe ait) çok beğenilen ancak alabilecek koşulların olmaması yada o giysinin bulunamamasıyla beden uyuyorsa illada o giysiyi bir kerecik bari giyebilmek için ödünç istemektir.ancak çok risklidir,giysiye zarar gelmesin diye kolladıkça her türlü sakarlık üstüste gelir ayrıcada başkasına ait giysiyi giymek sağlık açısındanda risk oluşturabilir.

     
  2. liseli ve üniversiteli yıllarda öğrenci evi ekonomisinin yetersiz olduğu için giderlerin az tutulması amacıyla yapılan ve yakın çevre tarafından fark edilmesine rağmen yabancılar tarafından bilinemeyen değişiklik..

     
  3. insan ancak kardeşiyle ödünç kullanabilir sanırım, şeklinde tahminde bulunduran konu.arkadaşından şık bir elbiseli aldın diyelim.bu her zaman yıkanmayacak formda ise öylece giydin.koltuk altları falan...neyse giymemek lazım.

     
  4. yaz dönemiyle birlikte değişiklik olsun diye başkasına ait giysilerin,mayo plaj elbisesi terlik gibi giysilerin ödünç istenmesidir.gençler arasında yaygındır.özellikle ayakkabı terlik mayo gibi giysilerin ödünç alınması mantar hastalıkları bulaşları açısından son derece sakıncalıdır,akılda bulunmalı.

     
  5. özellikle bir düğün ve özel bir davet için tercih edilen uygulamadır. kişinin ortama uygun kıyafeti yoktur ve yakın çevresinden kıyafet temin eder. bu kıyafet ne yazık ki, ya dar yada bol gelir ve ben bu kişiye ait değilim der gibi durur.

    emanet malın gözü yerde olur sözünü akla getiren ne kadar korunursa korunsun başına bir olumsuzluk gelendir ayrıca.

    sadece fakirlere özgü bir davranış değildir bu elbette, sanatçılarında sponsorluk adı altında uyguladığıdır.

     
  6. kendi giysileri zayıflamaktan ötürü çuval gibi olan, bulunduğu yerde kendisine uygun giysi satın alabileceği dükkan bulamayan, giyim alışverişi yapabileceği memlekete ancak senede bir gidebilen ve bir mucize kardeşinin beden ölçülerine kadar inmeyi başaranların kardeşinin gönlü de bu duruma razı ise yapabileceği davranıştır. bazen bu ödünç alma işi abartılarak kardeş giysisi gündelenecek kadar yüzsüzleşilebilir. hatta öyle bir gün gelir dış kıyafet kreasyonunu baştan aşağı kardeşinin dolabından sağlarsın. (yazar kendinden bahsediyor.)

     
  7. giysiyi ödünç veren kişi giysi beğenilince ortamlarda "aslında benim bu kıyafet" diye belli etmemelidir.

    bu ani refleks alan kişiyi zor durumda bırakır.

    sonra "gara gara" niye sevilmiyorum diye düşünme olasılığı doğar.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.