Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

iş görüşmesi

paylaş araştır

 

  1. geleceğin ilk basamağıdır.

    Evi terk etmeye karar vermişti.

    "Diş fırçalarken suyu açık bırakma!"

    "Salondan en son kim çıktı? Işıklar neden açık?"

    "Makası neden yerine bırakmıyorsun?" gibi babasının ikaz ve söylemlerine dayanamıyordu.

    Sabah bir iş görüşmesine gidecekti ve eğer kabul edilirse aile evini bırakıp kendisine bir ev kiralayacaktı. Artık kendi hayatını yaşamak istiyordu.

    Sabah, babası onu kapıda uğurladı.

    - Dikkatli ol ve bütün soruları cevaplamaya çalış, oğlum dedi.

    Görüşme adresine gelince, kapıda bekçi yoktu. Bahçe kapısı açıktı ama sürgülü kilidinin demiri dışarıdaydı, giren çıkan herkes bu demire değiyordu. Hemen kilit sürgüsünü geri çekti ve içeriye girdi. Bahçede bir hortum, suyunu boşa akıtıyordu. Onu aldı ve sulasın diye bir ağacın dibine bıraktı. Bir avluya girdi, duvar dibinde boşa çalışan bir vantilatör gördü. Gayriihtiyari bir hareketle, vantilatörü kapattığını fark etti. Artık huyu nefsine galip geliyordu. Kendisini tuhaf hissetti.

    Oradan küçük bir odaya girdi. Üzerindeki okla görüşme salonuna gider, yazan bir kağıt ters bir şekilde asılı duruyordu. Kağıdı düzeltip görüşme salonuna girdiğinde diğer adaylar oturmuş, sıralarını bekliyorlardı. Salonun ışıkları açıktı ve günün ışığı yeterince her yeri aydınlatıyordu. Aldırmak istemedi fakat babasının sesini duyar gibi oldu; sanki "Kapatın bu ışıkları!" diyordu. Bu ses, dikkatini dağıtıyordu. Duramadı, hemen gidip ışıkları kapattı ve sırasını beklemek için bir kenara oturdu.

    Sırası gelince görüşme odasına çağrıldı.

    Masanın öbür tarafında oturan kişi evraklarını istedi. Diplomalarını inceledikten sonra, işe ne zaman başlayabileceğini sordu. Bunu bir tuzak saydı ve "İmtihanın bir parçası olmalı." dedi kendi kendine. Ne cevap vereceğini bilemedi.

    Tedirginliği yüzüne yansımaya başladı.

    Karşısındaki adam: "Neyi düşünüyorsunuz?" diye sordu.

    Biz burada kimseye soru sormadık. Adayları cevaplarıyla değil davranışlarıyla değerlendirmek istedik. Adaylardan hiçbirisi senin gibi davranmadı. Bahçe girişinden itibaren herkesi izledik. Açık sürgü kilidi, boşa akan su, vantilatör, ışıklar ve ters kağıt. Hepsi imtihanın birer aşamasıydı. Bu sınavı başarılı bir şeklide tek sen geçtin. Yeni işin hayırlı olsun.

    Babasının disiplini ve sürekli ikazlarına kızması geldi aklına, ondan pişmanlık duydu ve bu işi sadece disiplinle kazandığını anladı.

     
  2. genelde biz sizi ararız şeklinde biten görüşmelerdir

    iş alınmak için görücüye çıkmaktır aslında, işveren veya pers müdürlüğü beğenirse alır yoksa biz sizi ararız der gönderirler

     
  3. endişe içerisinde yapılan görüşme.

    bundan dolayı kişi kendisini tam olarak ifade edemez. beni yaptığım işimle, başarımla değerlendirmeniz gerekiyor diyemez. çünkü karşındaki senin başarını bilmiyor ve görmedi. nedense o kişinin işini nasıl yaptığını bilmeyen kişiler karar verir. ya varsın ya yoksundur.

     
  4. heyecanlı bir bekleyiştir. bir ömürdür. geçmek bilmeyen zamanlardır. aslında hayatın sırat köprüsü. hesabını/cevabını verirsen dünyalığın kurtulur bir nevi.

     
  5. bir dönem şarkılara da konu olmuş meşhur sözü hatırlatan durum. adınız soyadınız telefon numaranız.biz sizi ararız, biz sizi ararız.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.