Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

hı hı deyip geçmek

paylaş araştır

 

  1. yetişkinlerin ve anne babaların çocukların bilgi edinmek ve merak ettikleri sorularına ya zaman bulamadıkları için yada durumu geçiştirmek için verdikleri kısa ve geçiştirme cevaplardır

     
  2. sorulan soruya yada anlatılanlara gereken önemi vermeyen kişinin baştan savmak için kullandığı tepkidir. zaman zaman bu tepki,sen ne söylersen söyle sana inanmıyorum anlamına da gelir.

     
  3. birileri birşey anlatırken, o kişinin kısa kesmesi için ya da aklımız başka yerdeyken dinlemiş gibi gözükmek için söylediğimiz kelime.

    ya da çok abartılı biri birşey anlatırken, çok inandırıcı gözükmüyorsun anlamında değişik bir ses tonunda söylediğimiz, sen bunu bizim külahımıza anlat anlamında kullandığımız kelime.

     
  4. her durumda karşıdaki ınsanin konustularını dinlememe ya da bir an önceden bitirmesi amacıyla söylenen söz. hı hı demenin yanında bir de baska bir noktaya odaklaniliyorsa durum gerçekten vahim demektir.

     
  5. karşımızda konuşan insanı dikkatle dinlemediğimizin, onu önemseyip söylediklerini kayda değer bulmadığımızın ve daha çok konuşmasına gerek olmadığının anlaşılması gereken durum..

     
  6. karşımızdaki kişiyi dinliyormuş gibi yapıp baştan sağıp geçiştirme durumdur.

     
  7. bazen saçma tartışmaların muhatabı olmamak için yapılması gereken bir zorunluluktur.

    herkesi de her zaman hazır komuta dinleme mecburiyetimiz de yok ayrıca.

    bazı durumlarda konjonktür gereği "sus" demenin mümkün olmadığı kişilere karşı yapılabilecek asgari tepki de olabilir.

     
  8. Anlatılan konunun önemsenmediğini gösteren durumdur

    Ya işiniz vardır ya da kafanız meşguldür konuyu anlamak için çaba bile sarfetmezsin ve hak verdiğini gösterir şekilde hı hı der geçersin

     
  9. artık günlük hayatımızda en çok kullandığımız kalıplardan birisi olmuştur. karşıdaki kişinin konuşmasından bıktığımızdan mütevellit bir süre sonra artık onu dinlemeyip sadece düşüncelerine katıldığımızı onayladığımızı ifade etmek amacıyla kullanırız. ayrıca karşımızdaki kişiyi dinlemeyip gene de kendi bildiğimizi yapmak istediğimizde de bu cümleyi kullanırız. karşımızdaki bize nasihat verir ya da birşey yapmamızı ister biz ona onun o andaki gönlünü güvenini kazanıp almak için hıhı deyip geçeriz. amaç sonradan bir daha yüz yüze gelmemektir. ama konuşma bitip yanından ayrıldıktan sonra gene kendi bildiğimizi okuruz. aklını kullananlar için büyük bir kurtulma sanatıdır. kısaltılmış hali 'aynen' söz kalıbıdır.

     
  10. mevzunun uzamasını ve karşımdaki kişinin söyleyeceklerini duymak istemediğimde sıklıkla yaptığım eylem

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.