Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
türkiyede en uzun ömür ortalamasının (76,6 olması lazım) tutturulduğu, halkın bunu fındığa ve çalışmaya bağladığı şehir.
memleketim, yaylaları, fındığı, kirazıyla meşhur ilimiz.
kadınları çalışkan, erkekleri de tembeldir ve genelde iyi içerler.
fındığın anavatanı.
annemin de güzide memleketi. 11 sene olmuş gitmeyeli çok da özlemişim be sözlük.
Bu sözlük konusuna ifrit oluyordum, neyse ki; Giresun'u görünce yazmak içimden geldi. Efenim, kimisi Giresun'un adının Kerasus'dan geldiğini dolaysıyla kirazın ana vatanı olduğunu söyler, benim doğduğum büyüdüğüm şehir, yaşımın yarısını (14 yılımı) ben bu şehirde geçirdim, daha sonra okul, iş derken bir bakmışız gurbet bizim yaşantımızın sürdüğü yer haline gelmiş. Giresun'un insanlarının çoğu çepni kökenlidir. Hatta benim doğduğum şehir olan Espiye'nin Çepni Köyü vardır. Lise'den tanıdığım ve daha sonra üniversitede tarih bölümü okuyan akabinde araştırmacı olan Mevlüt Kaya'nın Çepniler ile alakalı yazdığı kitap bu konuda merak edenlerin merakını gidermeye yetecektir.
Giresun'da hayat saat 21.00'dan sonra biter, nüfusu 200.000'in altındadır. Türkiye'de çoğu büyük ilçeler kadar nüfusa sahiptir. (Nazilli, İskenderun vs.)
Giresun'da fındık vakti insanlar çok yoğun olur, sadece mezarda olanlar fındık vakti çıkıp gelmez, onun dışında herkes fındık vakti bahçesine gelir.
Benim çok üzüldüğüm bir konu var da şudur; Giresun'da kadınlar çok çalışkandır, erkekler ise tembeldir. Sadece fındığa bağlı olarak ekonomik hayatlarını sürdürürler, fındık o yıl olmaz ise mokoko olurlar. Yeşilliği, doğal güzellikleri, yaylaları, sahili hep birlikte değerlendirildiğinde Türkiye'nin çoğu yerinden güzel olan Giresunumu görmeyenlerin görmelerini salık veririm.
Ayrıca, Giresunuma yolu düşenlerin Espiyemde mutlaka pide yemelerini öneririm.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |