Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Yeniden değerlendirilme imkanı olan atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerden geçirildikten sonra ikincil bir hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesidir. kutusuna da geri dönüşüm kutusu derler
Çöp diye tabir ettiğimiz atıkların aslında çöp olmadığı, uygun şartlar altında tekrar işlem görerek yeniden ürüne dönüştürülmesini mümkün kılan, böylece hem büyük bir çevre sorununu ortadan kaldıran hem de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan bir uygulama.
Ancak geri dönüşümün başarılı olabilmesi için çevre konusunda bilinçli bir toplum ve devlet politakası gereklidir. Dünyada geri dönüşüm konusunda ilk sırada yer alan avusturya atıkların yüzde 63 ünü geri kazanabiliyor. Avusturyayı almanya, tayvan, mısır, singapur gibi ülkeler izliyor. İsveç ise diğer ülkelerden çöp satın alarak, bunları geri dönüştürüp ülkenin enerji ve ısınma ihtiyacını karşılıyor. ülkemizde geri dönüşüm oranı olarak, yüzde 7 gibi düşük bir değerle karşılaşıyoruz. Bu konuda kat etmemiz gereken daha çok yol var.
Yakın bir yerde çöpleri ayrıştıran ve onlardan enerji üreten bir tesis kuruldu. Çok ortaklı destekli bir tesis çünkü çok da basit değil kurulum için para gerekiyor.
Hem istihdam yarattılar hem de kangren olmuş bir sorunu çözdüler.
Belli yerlerden geçerken çöp kokusundan herkes camlarını kapatıyordu.
Bir de orada yaşayanları düşünün. :(
Çok geç kaldığımız ama gelecek vadeden bir alanımızdır. Doğaya zarar veren atık ürünlerin; petrol türevlerinin hem ekonomiye katkı sağlaması hem de çevreyi koruma adına yapılan ekonomik bir faaliyettir.
internet ortamında, geri dönüşüm kavramının sanıldığı gibi çok verimli bir yöntem olmadığı;
bunu ileri süren firmaların aslında kamuoyunu yanlış bilgilendirip kandırdığı;
plastik geri dönüşümünün sanıldığı kadar yaygın ve verimli bir dönüşüm şekli olmadığı halde öyleymiş gibi yapılarak bir tür gizli reklam yapıldığı vs. gibi kafa karıştırıcı videolar var.
Tam hakkı verilerek geri dönüşümün nasıl gerçekleştirildiği;
Plastiklerin geri dönüşümünün gerçekten mümkün olduğu;
atık malzemelerin gerçekten de bir şekilde yeniden değerlendirilmeye sokulabildiğine dair bilgilendirici videolar hazırlanırsa insanların bu konudaki motivasyonları da arttırılmış olur diyebileceğimiz konu.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |