Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Geçmişte yaşanan bazı talihsiz, acı, kötü ve sıkıntı verici olayları yok sayıp, unutup, hiç olmamış gibi davranmaktır. Kişinin hayatında temiz bembeyaz bir sayfa açıp, dünde kalan olumsuzlukları, hatırlamak bile istemediği şeyleri göz ardı etmesidir.
Çoğu kişi için tam anlamıyla yapılması çok da mümkün değildir, çünkü dünü dünde bırakmak zor bir iştir. Bazıları içinse sünger yeterli gelmeyebilir, sünger yerine yorgan ya da daha kalın birşey çekmek gerekebilir. Ancak günün sonunda geleceğe daha umutla bakabilmek ve daha güzel, olumlu olaylar yaşayabilmek adına yapılması zorunlu olan bir eylemdir.
galiba ses yalıtımını çağrıştırdığı için bu deyim kullanılmış.
Geçmişle ilgili konuşmuyoruz, ses çıkarmıyoruz, oradan bu tarafa herhangi bir ses duyulsun istemiyoruz gibi bir şey.
Bazılarının radyasyon yalıtım malzemeleri kullanması ve beton dökmesi de gerekebiliyor.
Geçmişe beton dökmek, geçmişe levha çakmak, geçmişi uzak bir pasifik adasına taşımak...
Biraz kriminal tanımlamalar gibi oldu...
Keşke, herkes geçmişiyle yüzleşmek yerine sünger çekip tamamen silebilse. Bir filmde görmüştüm, kişilerin geçmişini siliyorlardı. Bu şu anlama geliyor: kişiler geçmişini silerlerse mutlu olacaklar; acılarını, dertlerini unutacaklardır. Bu her zaman böyle olmuyor. Takıntılı insanlar her zaman her anını pişmanlıkla, üzüntüyle yaşarlar. Geçmişlerini de hep şimdiki zamanda ve gelecek zamanda yaşarlar. Bu durumda sorun yine insanların kendisiyle alakalı bir konudur. Geçmişi geçmişte bırakmak; ders alarak güçlenmek lazım gelir.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |