Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Gazap Üzümleri

paylaş araştır

 

  1. 1930'larda Abd'de yaşanan Büyük Göç'ün bir anlamda destanı olarak John Steinbeck tarafından kaleme alınan roman.

     
    (Bkz: john steinbeck)
  2. adını çok duyduğum ama okumaya fırsat bulamadığım bir kitap.

     
  3. john steinbeck'in bütün kitapları gibi severek okuduğum ve az biraz bunalıma sürüklenmeme neden olan kitaptır.

    insanların hayata karşı mücadelesini anlatan bu kitap oldukça sürükleyici bir dille yazılmış,okurken sıkılmanın imkanı yok, kapılıp gidiyorsun...

    her insanın okuması ve ders çıkarması gereken ödüllerle taçlandırılmış bir eser olduğunu düşünüyorum...

     
  4. açlığın, çaresizliğin, emeğin, mücadelenin, ana'nın tam ümitlerin kesildiği yerde liderliği fedakarca ele aldığı zamanların, halen güncelliğini koruyan ya da koruyacak olan olayların sonucunda doğacak felaketin güzel bir şekilde bir ressam bir ozan edasıyla resmedildiği insanlık portresidir.

    john steinbeck'de konumu gereği eserde olan olayların başaktörüdür. toplumdan gayrı değildir. sömürünün/kapitalizmin adım adım insanların boynuna dolandığı, kanına işlendiği dönemlerin çok realist şekilde sunulduğu bir yapıttır. insan onurunun, hayatının, emeğinin hiçe sayıldığını çok net görebiliyoruz. onca yarattığı karakter içerisinde sineye dokunan kişilikler var. misal; papaz'lığı bırakan casy ve tom... hayatı ve varoluşu sorgulamaları gerçekten etkileyici.

    buhran evet büyük bir buhran. açlıkla terbiye edilenlerin hazin dramı. kadının buradaki rolü kesinlikle tartışılmaz. koruyucu, mütevazi, kendinden ödün vermenin izlerini görüyoruz. ölen, aşağılanan, üç kuruşu talim edilenler, ücretlerin düşüklüğü ile sistemi yargılayanların bir an dahi umudunu yitirmeyenlerin gerçek hikayesi.

    eserin en kutsa, asil, mucizeli, insani anı; açlıktan ölmek üzere olan yaşlı bir adamı emziren ve yeni çocuğunu kaybetmiş bir anne anı. bu an'dan sonra bir cümle dahi kurmak haksızlık olacaktır.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.