Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Kişinin gözünü ilk açtığı andan itibaren yanında olan anne, baba ve kardeşleriyle, kan bağından da öte, güven, sevgi, saygı,huzur temelleri üzerine kurulmuş birlik ve beraberliğidir. Bu bağ kişi ölünceye dek kopmaz. Kişi ailesinden ayrı şehirde yaşasa bile belli periyotlarda ziyaretlerine giderek, bayram ve önemli günlerde birlikte olarak, telefonla görüşerek bu bağı hep sağlam tutar. Çünkü kişi bilir ki arkadaşı, sevgilisi, eşi ile ilişkisi bitebilir, bu ilişkiler pamuk ipliğiyle bağlı olabilir, ancak ailesi ile ilişkisi bitmez, çünkü aile bağı çelik ip gibi sapasağlamdır.
bir çatı altında başlar, başka çatıların altına doğru dallanır, köklerini uzatır. çatılar çoğalsa bile aradaki bağların gücü azalmaz.
orta anadoluda genelde bir çatı altında ana, baba, kardeşler, dede, nine, amca, dayı, teyze, hala, kuzenler uzun yıllar beraber yaşar. nineni, halanı ve teyzeni annen kadar seversin; dedeni, amcanı ve dayını baban gibi seversin. kuzenlerle yıllar boyunca aynı çatı altında yaşayınca kuzenlerini kardeş kadar seversin. aynı miktarda sevilirsin, sayılırsın. buradaki sayılma durumu hem saygı anlamında hem de nicelik olaraktır bazen, şöyle ki; ilkokul öğretmenin kaç kardeşsin? diye sorunca sekiz dersin. sonra veli toplantısında öğretmen veliye sorar öğrencim kaç kardeş diye. veli der ki iki. öğretmen: nasıl olur? ama ali bize sekiz kardeş olduklarını söylüyor. velimiz durumun farkına varır, altı tane kuzenini de kardeş sayıyordur bizim ali. çocuk olduğumda farkına varmadan çocuk kalbimle verdiğim bu cevabı büyümüş olsam da yine aynı samimiyetle veriyordum şimdiye kadar. şimdi yedi kaldık. allah tüm kaybettiklerimize rahmet eylesin. gün gelecek onlara kavuşacağız ve acılarımız sonlanacak inşallah.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |