![]() Türkiye'nin memur portalı |
![]() ![]() ![]() |
zamanın önemidir.
Banka hesabınızda 86.400 TL olduğunu hayal edin. Bir hacker hesabınıza girip 10 TL sizden çalıyor, kalan 86.390 TL'nizi bu hırsızı yakalamak için harcar mıydınız?
Aynı bunun gibi bir gün için hayatınızda 86.400 saniye süre var, biri gelip de 10 saniye canınızı sıktı diye kalan 86.390 saniyenizi de bu yüzden harcamayın...
zaman sadece birazcık zaman..
Kıymetini sonradan anladığımız zaman.
Şimdi ise sadece an'ı yaşıyoruz öğreniyoruz zamanla zamanın kıymetini.
insanoğlu zamanın kıymetini bilmez
bilir gibi yapar ama umursamaz en güzel zamanın kıymeti yaşlanınca anlıyor insan bununla ilgili bir hikaye okumuştum
şehrin birinde inşallah yozgat değildir deyip başlayayım:dd
yağmurun şiddetini arttırdığı bir anda herkeste bir koşuşturmaca ama orada yaşlı bir amca ne şemsiye ne herhangi bir şey peyderpey yürüyor gençlerden biri hemen koşup bi şemsiye uzatıyor ama adam almıyor
bir süre sonra başka biri görüp şemsiye uzatıyor almıyor bir başkası içeri buyur ediyor gel bak ıslanıyorsun adam oralı olmuyor bunu izleyen biri dedeye yaklaşıp ya niye kabul etmedin teklifleri diyor.
dede " evladım bu yağmuru tenimde hissetmek istiyorum belki bu son yağmurum olacak ondan niye mahrum kalayım ki" yani demem o ki güneşini kaybetmeyin yağları tenininizde hissedin kar tanelerini ruhunuzun derinliklerinde hissetmekten kaçınmayın..
zaman bu kime ne kadar biçilmiş bilinmez..
on saniye benim günlerimi bile mahvedebiliyor ama bir şey yapamıyorum.
konuya yakın bir ifadeyi lisedeyken din kültürü hocamız şöyle derdi: ''bir gün 1440 dakika, beş vakit namaz 40 rekat=40 dakika, 1440 dakikanın 40'ını ayıramıyorsunuz bre ...lar:)!''
h eşittir bir bölü iki g t kare fomülünde yerine koyarsak; 37.324.800.000 metre yüksekten atlarsak ancak bir günde yere düşüyoruz. tabi o yükseklikte yer hâlâ bizi aynı güçte çekebiliyorsa.
oradan yer çekimi çalışır mı bilemedim bir ikincisi bu formülde hızın gitgide artması ve ivmelenme var mıydı, havanın sürtünme etkisi dikkate alınmış mıdır nasada çalışmadığımdan bilemedim.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |