Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Şimdiden ortalık kan gölüne döndü.
Klişe bir konu seçilmiş ama vaziyetleri çok güzel özetliyor.
insan tabiatı hangi yönde karar alır?
Kaç farklı insan karakteri var ?
Tercihlerimiz bize uzun ve kısa vadede nasıl döner ?
Acı çekmek mi , acı çektirmek mi ?
Yaşamak için öldürmeyi tercih eder misin ?
Ahlaki prensiplerinin sınırları nereye kadar dayanıyor ?
Mutlak otoritenin ahlaki prensipleri yoksa nasıl vaziyet alırsın ?
Çıkarlarını mı, yok olmayı mı tercih edersin ?
Şiddet seviyesi yüksek ama lise talebelerinin bile deli gibi izlemeyi tercih ettiği bir kore dizisi olmuş.
kore sinema ve dizi hayranı olarak izlediğim en güzel kore dizidir.
borçları olan ve ödemekte zorlanan 200 kişinin çocuk oyunlarına katılması istenir. katılanlardan sadece 1'i oradan sağ çıkacak ve büyük miktarda paranın sahibi olacaktır. dizi hakikaten çok güzel. bir çırpıda netflix de izledim.
aynı türden farklı bir konu da, alice in bonderland dizisidir. bu diziyi de önerebilirim.
Kore dizilerine mahsus özellikleriyle birlikte, bende diziyi izlerken 2000'li yılların "küp" seri filmini çağrıştırdı. Dizide ünlü kore erkek oyuncularını minik yan rollerde görmek de ayrı güzeldi. Kingdom'un üçüncü sezonunu beklerken, bu arada, yeni sezonunu bekleyeceğim yeni bir dizi de bu oldu. Pek çok kore filmi ve az sayıda da kore dizisi izleyen biri olarak en güzel dizi buydu diyemem ancak kesinlikle tavsiye ederim, izleyicisini sıkmaz, 9 bölümlük maceranın sonunda "iyi ki izledim" dedirtir.
Yapıma harcanan para anlamında Japon yapımı olan Alice in Borderland dizisine kıyasla oyunculuk ve senaryo anlamında daha güçlü görünen ama diziye harcanan bütçenin daha düşük olduğu kolayca anlaşılan dizi.
Bu arada içerik olarak birbirlerinin kopyası gibi duruyorlar. Ayrıca insana yapım yıllarını sorgulatıyor.
Alice in borderland 20 Aralık 2020
Squid Game ise 17 Eylül 2021 yapımı.
Böylece Netflix dizilerinin insanların duygu ve düşünceleri üzerinde ne derece etkili olduğunu da anlayabiliyoruz.
komplo teorilerinin ortaya çıkmasında güçlü etkisi olan kaynaklardan biri de bu kanala ait diziler.
Yayımlandığı ilk gün tesadüfen izlememiş olsam -ki kore filmlerini ve arada dizilerini de normalde izleyen biriyimdir- bu kadar popüler olduktan ve üstüne laf söylendikten sonra izlemek içimden gelmezdi sanırım. Dizi güzel, tamamdır; ancak diğer kore dizilerine ve yapımlarına haksızlık yapılmış gibi bir izlenime kapıldım. Bu kadar da abartılmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Güney kore'nin en az Squid game kadar güzel ve kaliteli dizi ve filmleri de var. Bir de çocukların diziden etkilenip, aralarında oynadıkları oyunlarda birbirlerini cezalandırdıklarına dair haberler geliyor dünyanın dört bir tarafından. Popüler kültürün geldiği son nokta. Küçücük çocukların, bir yetişkin filmini(18 yaş sınırı var) kendi başlarına izlemeleri mümkün değil, burda iş ebeveynlere düşüyor, izlettirmeyin efendim.
Netflix'in 2021 yılında yayınlanan çıkış dizisi Squid Game, yayınlandığı andan itibaren tüm dünyada büyük bir yankı uyandırdı. Güney Kore yapımı bu dizi, şidet ve hayatta kalma temalarını toplumsal eleştiriyle harmanlayan kurgusuyla, hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından geniş bir şekilde tartışıldı. 456 kişinin devasa bir borçtan kurtulmak için gizemli ve ölümcül bir oyun serisine katılmasını konu alan dizi, kapitalizmin şiddetli eleştirisi ve insanlığın karanlık yüzünü ortaya koyan öyküsüyle dikkat çekiyor.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |