Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
arkadaş ortamlarında ve dost meclislerinde sayısal veya istatistiki verilerden konuşmayı seven bol keseden sallayıcı elemanların uyması gereken altın kurallardan biri.
mesela iddia falan oynuyorsa 'geçen 250 tele tutturdum' ifadesi yerine '247 tele tutturdum' demek daha inandırıcı olacaktır.
örnekleri artırmak için hayal gücünüz geniş tutun gençler. ben deniyorum, % 72,5 oranında olumlu sonuç veriyor. siz de deneyebilirsiniz.
neden böyle gereksiz, aldatıcı üstelik hileli bir sohbetin içerisinde olunacağının anlaşılamadığı durum.
ilginç. yalancı çoban masalını çağrıştırdı biraz. zira hiçbir yalan sonsuza dek sürmez. masalın sonunda;
"çoban yaptığı hatanın farkına varmış fakat iş işten geçmiş, hem köylülerin iyi niyetini hem de sürüsünü kaybetmiş." ibretlik cümlesi kurulmuştur.
insanlarımızın % 72,5'inin buna kanması iddiası hususu ise bunların oldukça saf veya -başka bir bakış açısına göre- iyi niyetli olduğunu gösterir. üzülmeli miyiz, bilemedim doğrusu.
market ve giyim reyonlarında gördüğümüz aldatıcı fiyatları akla getiren konu.
bir tane havuz olur giyim mağazalarında ve kocaman etiketlerle ne alırsan 9,99 yazar ve sen direk burada bu fiyata ürünler olduğunu düşünürsün ve aldığın ürün asla 9,99 değildir. hatta yazılan fiyata da bulamazsın. dediğin zaman altında başlayan fiyatlarla yazıyor derler, bakarsın mini minnacık iliştirmişler " başlayan fiyatlar" yazısını. gerçekten küsuratlı sayılarda hep ucaza aldığımızı sanıyoruz ama kazın ayağı öyle değil. o an ki olması gereken fiyattan alıyoruz aslında.
Doğru bir tespittir bu nedenle korkudan üç değil üçbuçuk atarız mesela .
Pi yi de dipnotta 3,14 olarak görür çok mutlu oluruz
Birbuçuk adana mesela uzun hava çektirme sınırıdır . Sınır ötesi ise genel cerrahi doktorunda sonlanır.
Az buçuk der tevazu gösteririz ama mahsustan .
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |