Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

karpuzun tarlada 50 kuruş markette 25 tl olması

paylaş araştır

1. Üretici için büyük zarardır. tüketici içinde pahalıdır.

1 kg karpuzu üretici 50 krs satarken tüketici 1 kg karpuzun kilosunu 25 tl almakta bu durumda ortada kazancı sağlayan marketler.

2. oturup ağlanılası durum

3. spoiler

Siyasi duruşu beni temsil etmese de samimiyetine sonuna kadar güvendiğim hakbir hareketi lideri Erkan trükten dün tarımla ilgili bir twit attı, kelimesi kelimesine katılıyorum.

Eklemek istediğim tarımda marketçilik sektöründe yaşananlara benzer şeyler yaşanacağı çok net görülüyor.marketçilikteli gibi üç tane şirrket tüm ülkenin tarımsal üretimini ele geçiremeseler de her köyde her yörede devleşen tarım işletmeleri oluşacak.

4. market fiyatına katılıyorum, tarla fiyatına katılamıyorum.

yol kenarından alalım dedik, karpuz değil de çok lezzetli olduğu iddia edilen ankara kavunundan.

efendim bir adet kavuna tarladan vatandaşa 200 TL istediler.

1 adet kavun efendim en yüksek para birimimiz ediyor.

5. aynı şekilde tarlanın hemen kenarından incirin anavatanından efendim incirin kilogramı

80 TL efendim.

incir aynı incir yine bal damlıyor tadından yenmiyor ama bu sefer hem tadından hem fiyatından yenemeyecek gibi.

evet yine o jenerik müziği kafamda çalmaya başladı,

her köşesi cennetim, ezilir yanar içim, bir başkadır benim memleketim...

6. Tarladan bedavaya olsa bile gelene kadar nakliye, köprü ücreti, işçi ücreti farkıyla tezgahta 25 liraya çıkıyor. Tek üzüldüğüm nokta üreticinin kazanmaması. Üretim yapan çiftçilerin desteklenmesi lazım.

Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.