Memurlar.Net

Yazdırma Seçenekleri : Renkli Yazdır Siyah Beyaz Yazdır Resimleri Gizle
https://sozluk.memurlar.net/konu/kapatilmasi-gereken-universite-bolumleri/
Yazdırılma Tarihi : 29 Mart 2024 Cuma 18:02

kapatılması gereken üniversite bölümleri

 

  1. Ülkemizdeki istihdam olanakları ve verilebilen eğitimin düzeyinin yurtdışında istihdam sağlayamaması neticesinde alınan eğitim ile toplumda yer edinilemeyen bölümler.

    Öncelikle klasik branş altında ana bilim dalı açılarak verilebilecekken yeni isimlendirmelerle türetilen bölümler, mekatronik,nanoteknoloji gibi yeni moda isimlendirilen ancak diğer yanda Makine mühendisliği gibi, Elektronik Mühendisliği gibi klasik bölümler altında anabilim dalı açıldığında kolaylıkla yer alabilecek bölümler.

    İkincil olarak da kontenjanı boş kalan yıllardır bu konuda tulum çıkaran bölümler, burs konularak öğrenci çekilmeye çalışılan tekstil Mühendisliği ve Nükleere dönük bölümler, Öğretmen yetiştiren Fen Edebiyat bölümleri, ihtiyacın üstünde açıldığı için işsizlik ortaya çıkan hukuk fakülteleri ve neredeyse aynı konuya hizmet eden kontenjanı boş kalan iktisat işletme bölümleri. Öyle 81 vilayette olmalarına gerek yok artık bunların, mezunları oldukça fazla. Açık öğretimle evden de eğitim olduğu için.

    01.04.2023 16:10 brugge
  2. Adalet Yüksekokulları-işletme-iktisat bölümünün yüzde 80 i-Eğitim Fakültelerinin yüzde ellisi-Ve tıp hariç bütün bölümlerde kontenjan sayısının azaltılıp nitelikli alım yapılıp-eğitimin kalite standart seviyesine gelmesi gerekmektedir.Kapatılan bölüm sayısı gibi okul kontenjanlarını kapatmaları gerekmektedir.

    03.04.2023 11:55 Aliceinwonderland96
  3. o kadar çok var ki hangisini saysak ki bilemedim

    sadece açılmak için açılmış gibiler bi fonsksiyonları yok işlerliği yok ama sorsan üniversite diploması almış hee doğru.

    03.04.2023 12:29 Renjiro
  4. kapatmak demeyelim de işlevsel hale getirilmesi gereken diyelim.

    gerçekten de insanlara ekmek kapısı olabilecek, onlara bir meslek kazandırabilecek bölümleri taradığım zaman çok spesifik bölgelerde, sınırlı sayıda kontenjana sahip bölümler olduğunu görüyoruz.

    bunu hızla gerçekleştirmek gerekir.

    üniversitelerin bir an önce gerçek hayatta karşılık bulabilecek, üretim merkezi haline gelebilecek yerlere dönüştürülmesi lazım.

    evet bütçeler kısıtlı olabilir ama bir yerden başlamak lazım.

    03.04.2023 13:16 dermess
  5. biyoloji fizik kimya genetik mühendisliği biyoteknoloji bölümleri kapatılmalı

    04.04.2023 16:29 temelbilimler