Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Bir meslek grubunda yaşanan üzücü bir olay neticesinde, bu meslek grubu mensuplarının, olaya dikkat çekme amacıyla, ülke genelinde o gün işe gitmeyip, tepki koyma şeklidir.
Özellikle sağlık ve eğitim camiasında yaşanan artan şiddet olayları sonrasında, ilgili bakanlıkları, ciddi önlemler ve yaptırımlar almaya sevk etmek amacıyla yürütülen bu eylemlerin sonuç vermesi, gerçekten somut birşeyler yapılması ümidi taşımakla birlikte, sadece bir olay olunca galeyana gelip, bir süre sonra unutulan, sonra tekrar bir olay olunca, hani bu arada neler yapıldı, hangi adımlar atıldı sorusuna koca bir soru işareti bırakılsın istemiyorum.
İş sadece bir gün işe gitmemekle bitmiyor, takipçisi olmak gerek, ısrarcı olmak gerek, çocukluktan başlayıp, yetişkinliğe dek şiddet konusunda toplumca ciddi aydınlanma yaşamamız gerekiyor.
Bugün ülke genelinde yaşanan okullarda, öğretmenlerin iş bırakma eylemi kararında, yakın zamanda yaşanan, öğretmenlere yönelik iki olay öne çıkmaktadır.
İlki, 30 nisan'da, ankara'da bir lisede, okulda elektronik sigara içtiği için, durumu ailesine bildiren ve bir hafta okuldan uzaklaştırma disiplin cezası almasına neden olan müdür yardımcısının, buna kinlenen öğrenci tarafından bıçakla bacağından yaralanması olayıdır.
İkincisi, 7 mayıs'ta, istanbul'da özel bir lisede, 5 ay önce okuldan atılan, ırak asıllı olduğu söylenen lise öğrencisi tarafından, 74 yaşındaki okul müdürünün silahla öldürülmesi olayıdır.
Bıçaklama, silahla öldürme gibi, lise öğrencisi ile adının bile yanyana getirilmemesi gereken iki eylemin, bizzat gerçekleştirilmiş olması, şiddet olaylarının geldiği en ürkütücü noktayı işaret etmektedir.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |