Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

hayvan hakları

paylaş araştır

 

  1. Hayvanlara tanınmış haklar olup onların sağlığını,canını, gördüğü zulme karşı tepkileri vs. temsil eden haklardır.

    Ülkemizde ise hayvanları hiçe sayıp etmedikleri eziyet yapmadıkları rezillik kallamayan insanlar ordusunun bilmediği haklardır. Ne cana ne sağlığa saygısı olan insanlarla dolu bir ülkedeyiz ne yazık ki.

    Hayvanlar insanların en yakın dostudur. Unutmayın onlar allah c.c. konuşamayan kullarıdır.

    Hayvan haklarına sahip çıkalım. Onları koruyalım. Hele ki şu kış şartlarında empati kurarak onların hallerini düşünelim ve ona göre hareket edelim.

     
  2. 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ile yasal olarak güvence altına alınan haklardır. lakin ülkemizde uygulandığı söylemek zordur..

     
  3. bahçemizde beslediğimiz kedilerin öğrenmemesini umut ettiğim haklardır...

    yemeği beğenmediklerinde pencereye çıkıp acıklı acıklı miyavlayarak bizim de yemek yememizi engelliyorlar...

    kedisi açken kendi tok yatan bizden değildir evet de grev yapan kedi de hiç çekilmiyor yani.(gülücük)

     
  4. Ülkemizde pek de geçerli olmayan hak.

    Sürekli haberlerde hayvanlara yapılan işkenceleri izliyoruz ve işkenceyi yapan kişiler ellerini kollarını sallayarak evlerine gidiyorlar. Sanki karısını döven adamlar gibiler (karısını döven erkeklerde bu şekilde çıkıyorlar ) çok insancıl bir toplumuz, görüldüğü gibi.(!)

    Bugün kar dolu balkonu temizledim ve minik kuşlar ayak izlerini bırakmışlardı ama yemekleri karın altında kalmıştı maalesef. Ekmek kırıntılarını balkona döküyoruz ki, aç kalmasınlar diye. Hatta yağmurda ağaçta tüneyen kuşlara geçenlerde kızmıştım. Neden balkonda durmuyorsunuz da, orada ıslanıyorsunuz diye. Savunmasız varlıklar ve bir yardıma muhtaçlar. Ufacık şeyler ile onları koruyabiliriz.

    Hayvanları sevmeyen insanları da sevemez gibi geliyor nedense. Panter emel'liğim tuttu galiba. (Gülücük)

     
    (Bkz: şiddet)(Bkz: panter emel)
  5. hayvanları çok sevdiğim için veteriner hekim oldum ve hatta hayvan haklarına çok önem verdiğim için deney hayvanları laboratuvarında çalışmaya başladım. hayvanlar üzerinde deneyler yaparak nasıl oluyor bu demeyin biraz açıklamaya çalışayım.

    sadece hayvanların değil tüm canlıların merhametsizliğe maruz kalmadan yaşama hakkı var.doğada kırda gördüğümüz hayvanlara özellikle merhametsiz davranılmadığı sürece yardımda bulunmak yıllar içinde olumsuz sonuçlara sebep olacaktır.evrim bu canlıları yardıma ihtiyaç duymadan kendi başlarına ya da kendi kolonileriyle beraber sorunsuzca yaşayabilecek noktaya getirmiştir.biz bu canlılara yardım ettikçe evrim tersine çalışır ve yıllar sonra bu hayvanlar yardıma muhtaç hale gelir. domestic felisler ve canisler insanların yaşadığı yerlerde insanların artıklarını yiyerek evcilleşmeye başladı.zaman içerisinde bazı ırklar tamamen evcilleşerek yardıma muhtaç hale geldi.hatta bu ırkların melezlenmesiyle onlarca yeni ırk meydana geldi.bugünkü evcil kediler köpekler kuşlar vs vs vs. moleküler biyoloji ve genetik çalışmaları yapan bir veteriner hekim olarak söyleyebilirim ki; sadece duygusal tatmin sağlamak için bir evcil hayvan edinmek, muhtaç olmayan hayvanlara yardım etmek, evrilerek gelişimine devam eden hayvanlar aleminin gelişimine vurulan baltadır, bunu böyle bilesiniz.

    bunlarla beraber insanlar hayvanlara da muhtaçtır.gelişen teknolojiyle hayvanlara bu muhtaçlığın seviyesi azalsa da halen hayvanlar insanlık için olmazsa olmazdır.artık hayvanların postuna muhtaç değiliz ama en önemli protein kaynağımız hayvansal gıdalar.binek olaraksa kısmen muhtaçlık devam ediyor.moğolistan steplerinde yaşayan birinin ulaşımını motorlu taşıtlarla sağlanması beklenemez mesela.ve ayrıca deneysel çalışmalar için de muhtacız.hastalıklarla boğuşuyoruz bu hastalıklara çareyi sadece gönüllü insan denekler üzerinden yürütülmesi mümkün değildir malesef. kimse yoktur ki hasta olduğunda ihtiyaç duyduğunda modern tıbbın nimetlerinden faydalanmak istemeyen.işte bu nimetlere ulaşabilmek için süregelen çalışmalar devam edip gitmektedir.çalışmalarımızın da şimdilik ana denekleri hayvanlardır.umarım ilerleyen yıllarda canlılara ihtiyaç duymadan denemeler yapılabilir.

    işte ihtiyaç mı yoksa zevk mi noktasında hayvan hakları devreye girer.kürklere ihtiyaç olmadığı halde bugün hayvanlar avlanıyorsa bu zevk için bir cana kıymak oluyor bu işi yapan kişiyse katil.baya bildiğinizin insanı öldüren bir katil gibi.protein için hayvanlara muhtacız hayvanlar kesilerek soframıza gelmek zorunda ancak ayı gibi et yiyerek ihtiyacımızdan fazla protein alarak beslenmek için entansif tesislerde hayvan yetiştirmek hayvan haklarına saldırı oluyor.ayı gibi et yiyenler de bu vahşetin sebepleri ve suç ortakları.biz ayı değiliz insan gibi et yiyin.

    hayvan hakları konusunda insanın ihtiyaçlarını göz ardı etmemek gerekir ve hayvan hakkı olarak kabullenilen şeyin hayvana mutlak fayda yarar sağlaması.

    yabani hayata en ufak müdahalede bulunmak da hayvan haklarının ihlalidir.bu canlıların evrimsel süreç içerisinde gelişim hakkına müdahale etmeyin.merhametsizliğe maruz kalmayan hayvanlar dışında hayvanları müdahale etmeyin.

    insan doğayı rahat bırakmazsa canlıların hak ihlalleri ardı arkası gelmeden devam edecektir.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.