Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
ayrılırken helallaşmaya gerekçe olarak gösterilen söz.
bugünlerde kendisini fazlasıyla hissettiren duygusal yaklaşım.
saraylarda da otursanız, muhkem kalelere de sığınsanız ölüm gelip sizi bulacak ve topraktan aldıklarınızı geri vereceksiniz.
Birçok kez kullandığımız bu söz hayatın acı gerçeğini temsil ediyor. Maalesef sınırlı bir süre yaşıyoruz ve genellikle ölüm insanı hazırlıksız bir şekilde yakalıyor.
Bazı bilim adamlarına göre biz gidici olsak bile genlerimizi insan ırkına aktarmaya devam ettiğimiz için aslında bir yandan yaşamaya devam ediyoruz, en azından nesil olarak. Bunu bir çeşmeden akan su damlaları şeklinde düşünebiliriz. Bu damlalar tek tek dökülür akar gider ama çeşme hep akmaya devam eder. Hatta genlerimizin yanı sıra bilincimiz hayattaki deneyimsel birikimimiz bile kültürel aktarım sayesinde yeni nesillerde yaşamaya devam ediyor.
Bazı filozoflara göre ise hayatı en anlamlı kılan şey onun sınırlı oluşu yani ölüm gerçeğidir. Sonsuz bir yaşam sandığımız kadar cezbedici ve güzel olmayabilir.
Dine göre ise eğer iman açısından hazırlıklıysan ölüm çok da korkulacak bir şey değil zaten. Hatta mükafatını alacağın yere gidiyorsun.
Bazı düşünürler de ölümün ve ateşin tüm insanları eşitlediğini düşünmektedir. Hani zengin de ölüyor fakir de, iyi de ölüyor zalim de, zengin de yanıyor fakir de.
hakkını helal et demek için söylenen, kırgınlıkların üzerine sünger çekmek isteyen kişilerin söylemidir.
hayat bundan ibaret değil mi? geleceği bilemezsin, geçmişe dönemezsin.
daha az pişmanlık daha çok insan biriktirmek ve bu dünyayı terk ettiğinde güzel anılmak. büyük anlamlar yüklediğimiz hayat bu değil mi? öldüğün gün binlerce yıl önce ölmüşlerle bir olacaksın. bir daha belki seni kimse hatırlamayacak ya da seni hatırlayan son kişi öldüğünde de bu hükümdarlığın sona erecek.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |