Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

ev alma komşu al

paylaş araştır

 

  1. en pahalı, en güzel, en büyük evi satın alsan bile, komşuların iyi olmadığı sürece, aldığın evin tadını çıkaramayacağını, huzurunun kaçacağını, hatta belki de evini bile değiştirmek zorunda kalacağını belirten, günümüzde de geçerliliğini koruyan bir atasözü.

     
  2. Büyük kentlerde çoğu apartmanda kimsenin kimseyi tanımamasından ötürü artık geçerliğini yavaş yavaş yitiren ata sözümüz.

     
  3. bu devirde çok da geçerli olmayan atasözüdür.

    komşuların birbirini tanımaması ve komşuluk ilişkilerinin yok olmasıyla komşudan çok eve önem verildiği bir gerçektir.

    bir evim olsun da nerde, nasıl olursa olsun mantığı daha ön plandadır ne yazık ki.

     
  4. eskiden komşuluk ilişkileri daha sıcak ve samimi olduğu için, kötü bir komşuyla beraber olmanın zorluklarına bilen atalarımızın en haklı bulduğum sözü. huysuz sürekli sorun çıkaran, sadece ben mantığıyla hareket eden, kişilerle komşu olmak zordur. yoksa en başın sıkıştığında en yakınında bulunan insandır. geri dön şuanda pek komşularımızı tanımıyoruz, kimi zaman birbirimizi görünce, suratlara kapı çarpıyoruz, sanırım artık kimse kimseye güvenmiyor. en büyük sorunumuz olan güvensizlikten doğan sebeplerden dolayı, komşuluk ilişkilerinin öldüğü devirde yaşadığımız için geçerliliğini günbe gün kaybeden ata sözümüz.

     
  5. Bakınız Esenyurt.

     
  6. Komşuların huyunu suyunu ancak evin içine yerleştikten sonra öğrenme imkanı buluyorsunuz. Evin içinde şöyle en az bir ay vakit geçirme imkanı bulsa belki de çoğu insan sırf bu nedenle evi almaktan vazgeçebilir. Kiracılar bu konuda daha şanslı, ancak ev sahipleri için iş çığrından çıkmadığı sürece, sırf bu nedenle yer değiştirmek çok zor olur. Zaten günümüzde komşuluk ilişkileri asgari düzeyde. daha çok komşudan gelen gürültü, patırtı, balkondan atılan çöpler, çocukların kavgası gibi olumsuz davranışlar üzerinden gerçekleşen tartışmalarla gerilen komşuluk ilişkileri her iki tarafın da ılımlı bakış açısıyla çözülebilir, 'komşuyuz, yarın bir gün yüz yüze bakacağız' diyip orta yol bulunmalıdır.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.