Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

down sendromu

paylaş araştır

 

  1. normal insanlarda 46 kromozom bulunur. bu sayı 47 olduğunda sendroma neden olur. öğrenmeleri konuşmaları biraz daha geç olur.

     
  2. Yalan söylemek, kin tutmak gibi kötü insan özelliklerine genetik olarak sahip olmayan; dünyaya sürekli sevgi ile bakan insanlara tanımlanan özellik.

     
  3. Vücut hücrelerinde 46 olması gereken kromozom sayısının 47 olma durumudur. 35 yaşından sonra doğum yapan kadınların çocuklarında görülme olasılığı daha yüksektir.

     
  4. 21 mart günü çeşitli programlarla bu sendrom hakkında bilgi verildiği ve bu insanlara gerekli eğitimler verilerek, sevgi eksik edilmediği takdirde güzel işler başaracağını göstermeye çalışılan sendrom.

     
  5. bir fazla kromozomun yol açtığı eğitilebilir zihinsel kavram bozukluğundan muzdarip bebeklerin dünyaya gelmesine neden olan sendrom

     
    (Bkz: mongol)
  6. kimi uzmanların günümüzde çok hızla çoğalan bu hastalık için "sezaryen doğum" u neden olarak gösterdiği, çağımızın ebeveynlerinin oldukça muzdarip olduğu rahatsızlık..

     
  7. Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü.

    Down sendromu bir hastalık değildir. Size bulaşmaz. Korkmayın

     
    (Bkz: Down Sendromlu Kızı İçin Damatsız Düğün Yapan Baba)
  8. Bir kromozom bozukluğudur. Normal bireyler 23 ü anneden 23 ü babadan olmak üzere 46 kromozom ile dünyaya gelirler. Down sendromlu bireylerde bir ebeveynden gelmesi gereken 21.kromozom iki adet geldiği için 46 yerine 47 kromozom(trizomi-21) ile doğarlar. Fazla kromozoma bağlı olarak bedensel ve zihinsel gelişimde bir takım farklılıklar oluşur. Tedavisi olmayan bir durumdur ancak ilk aylardan itibaren fizik tedavi ve özel eğitim ile yaşam kaliteleri arttırılabilmektedir. Ailenin, çevrenin ve toplumun doğru bakış açısı ve yönlendirmeleri ile tüm engelleri aşabilecek, toplumda her birey gibi yer alabilecek kişilerin rahatsızlığıdır.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.