Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

doğduğun yer değil doyduğun yer söylemi

paylaş araştır

 

  1. Ekmeğini nerede kazanırsan orada yaşarsın anlamı taşıyan söylem. Bence çok sakat bir söylem. Ülkemizde çoğu kişi daha çok doğduğu topraklarda yaşamaya meyilli. Özellikle de kadınlarımız. Eşinin İş alanı sadece metropol bir şehirde olduğu için memleketine dönmüyor diye boşanma safhasına gelinen evliliklere de şahit oldum. Sözün özü, iş nedeni ile memleketini terk edenler ile sohbette söylenir bu söz daha çok, ancak bunu söyleyenler de ana baba evinden bir milimetre dahi uzaklaşmamıştır hani, bu sözü alırlar nasihatmış gibi söylerler...

     
  2. yanlış önerme, insan kendini nereye ait hissediyorsa oralıdır.

     
  3. Karadeniz de doğup istanbulda büyümem gibi birsey,iş imkânı nedeni ile yerleşmemiz,hayat çoğu insana aynen böyle bir durumu yaşatıyor,kimi zaman mecburiyet kimi zaman da tercihlerimiz sonucu doyduğumuz yerdeyiz,güzel yanları da çok,iki hatta bir çok yerin kültürüyle iç içe yaşıyorsun,öğreniyorsun gelişiyorsun.kısaca iyi ki doyduğum yere gitmişiz,yeni yerler keşfetmek adına bence güzel:))

     
  4. Deyimde "doyduğun" kelimesinin aslında anlatmak istediği boğaz/yeme/içme değil de; sevgiye, saygıya doyumdur.

    Bknz; insanlar ilk görev yerlerini ya da en iyi arkadaşlık, dostluk edindikleri yeri anar dururlar. Tekrar gitmek, yine orada bulunmak isterler.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.