Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Bu türkünün bir Ankara türküsü olması nasıl yorumlanıyor acaba ?
Denize dalayım mı ? bir balık alayım mı ?
ay battı güneş doğdu daha yalvarayım mı ?
Dört olasılık var: Birincisi içinde balık yüzen herhangi bir su kaynağına eskiden deniz ismi veriliyordu. İkincisi eskiden Ankara'da deniz vardı ( bunu eleyebiliriz gibi ). Üçüncüsü Ankara'ya sonradan göç eden deniz kavimlerinin torunları bu türküyü yakmış olabilir ( Beyin yakan garip hipotezler ). Dördüncüsü Ankaralılar eski dönemlerde en yakın deniz kıyılarına gidip sonra geri dönüyorlardı. ( Yazlık olayının bilinenden eski olması durumu )
Bence eskiden muğla denizli'ye bağlıydı.
sonradan ayırdılar, denizli sadece ismiyle kaldı.
denizliden az aşağıya in tavas mavas derken denize kavuşuyorsun bir şekilde.
( Not: tamamen uydurmuşum ve bilememişim. Eskiden Laodikya ovasının ortasında büyük bir göl varmış. Türkler de eskiden göle deniz dermiş. O yüzden şehrin adını denizli koymuşlarmış. Göle ne olmuş bilmiyorum. Sulama işini abartmış olabilirler. Bana mantıklı geldi zaten göller bölgesinin ortasında bir yer. bu durumda bir numaralı yorumdaki sorun da çözülmüş oldu. Demek ki Ankara'da da büyük bir göl vardı eskiden. Ona dalıp dalıp balık çıkarıyorlardı. Eskiler göle deniz diyormuş zaten. olay çözülmüş oldu. )
Angara bebelerinden bir tanesinin muhtemelen Akdeniz sahillerine tatile gittiği sırada kumsaldaki kızlara hava atmak babından söylediği sözlerdir. Angara'ya döndükten sonra da eşe dosta baktım sahil gum gibi hatun gaynıyor dedim denize dalayımmı bir balık alayımmı diyerek anlatması sonunda oluşmuştur. GÜftenin kime ait olduğunu araştırıyorum :)
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |