Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

2024 yks sınavı

paylaş araştır

 

  1. Üniversite sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar dilerim.

    Tüm sene ve hatta eğitim hayatı harıl harıl çalışan öğrencilere Allah kolaylık versin.

    Bir kısım öğrenciler de son sene aklı başına gelip çalışıyor ,onlara da başarılar diliyorum,emek var sonuçta.

    Türkiye şartlarında bir yere gelebilmek için olağanüstü başarı gerekiyor,bir de okulu bitirip iş sahibi olmak daha zor,tabi yüksek yerlerde tanıdığın olursa daha kolay elbette.

    Velhasıl emeklerin ziyan olmadığı bir sınav diliyorum,Allah zihin açıklığı versin sizlere gençler.

     
  2. soruları nette satışa çıkmış sınav.

     
  3. Tüm öğrencilere başarılar.

    Ama yks çok anlam ifade etmiyor benim için her ilde üniversite yapmak eğitim seviyesini düşürür o kontenjanlar dolsun diye daha düşük puanlarla üniversite girecek ee ne olacak ondan.. kalifiye insan sayısı azalacak

    Herseyin hayirlisi

     
  4. Sınav görevi yaptığım 15 kişilik salonda, sınava giren, bir tane aktif lise öğrencisi yoktu. Girenlerin hepsi 91 liydi. Üst yaş grubundan sınava katılım yüksekti. Bu yaştan sonra bir de üniversite sınavına girelim, o heyecanı yaşamadık demeyelim demişler herhalde. Soruların çoğunu cevaplamadılar bile. Tyt sınavın ilk ayağı, mühim olan yarınki ayt. 2024 Kimya tyt, her zamanki tipik sorulardan oluşuyordu. Çok çeldirici, zor diyeceğimiz bir soru yoktu. O yüzden yarınki ayt belirleyici olacak kimya adına.

     
  5. Kimya adına dün tahmin ettiğim gibi bugünkü ayt sınavı daha zordu, özellikle vasat öğrenciler için. Üst sıralarda yer alanlar için de dikkat isteyen, incelikli birkaç soru vardı. Her sene kimyayı fulleyen 5-10 öğrencimiz olurdu. Bu sene dönüş yapanlardan daha bir tane fulledim diyen yok. O sebeple kimyada zorlanmışlar sonucuna varabiliyoruz. Yalnız bugünkü sınavda gözetmen olarak beni en çok zorlayan şey, görev yaptığım binanın ne yedüğü belirsiz böcekler tarafından istila edilmiş olmasıydı. Bin pişman oldum orada görev aldığıma, tüm gün kaşınmaktan mahvoldum, hadi ben neyse, öğrenciler için çok büyük bir sıkıntıydı. Hiç böyle birşey görmedim. Öğrenci olsam yaygarayı koparırdım. Hoş koparsa ne olacak, o saatten sonra ilaçlama yapacak halimiz yok. Üstümüzde gezinen (ki hayatta en nefret ettiğim şeydir, hâlâ da istemsiz kaşınıyorum) böcekleri öldüre öldüre vaktimizi doldurmaya çalıştık. İlk iş ösym ye durumu şikayet edeceğim.

     
  6. Bugün açıklanan üniversite yerleşme sonuçları ile artık süreci tamamlanan sınavdır.

    Ne umutlarla sınava hazırlanan, çalışıp, didinen, her gün soru soran, süreci elinden geldiğince iyi yönetmeye çalışan öğrencilerin bile hak ettikleri yerleri tutturamayıp, aşağısında kaldığını gördükten sonra; hiç çalışmayıp, yan gelip yatıp, şurayı kazanacağım, bu sıralamayı yapacağım diyip, oturduğu yerden atıp tutana diyecek sözüm yok.

     
  7. ben de ucundan kıyısından gözlemimi aktarayım.

    evet

    sıralamada çok iyi görünen öğrenciler bile beklentilerine yerleşemediler.

    şaşkınlık içindeyim diyebilirim.

    sanki bir aşağıda kalma durumu var ve

    2006 lıların makus talihi mi diyelim ne diyelim,

    sınavın da çok zor olduğu belirtilmişti.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.