Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
11 mayıs, yani bu akşam 22.00'da YouTube dan da canlı olarak izlenebilecek bu yıl İsveç/Malmö'de yapılan yarışma.
Hırvatistan' on kaçıncı olacağını çok merak ediyorum.
Ayrıca yarışma bugüne gelene kadar 7 ve 9 mayıs 2024 tarihleri de iki ön eleme yaptı. 9 Mayıs'taki ön elemeye 2023 yılında ülkemizi temsil eden ve birinci olan Sertab Erener de konuk sanatçı olarak katıldı.
Hadi bakalım, iyi seyirler.
Bu akşam ben de merak ediyorum yine savaşlar konusunda duyarlılık gösterilecek mi, merakla takipteyim.
yarışmanın tamamı hakkındaki düşüncem:
sıradan bir dinleyici olarak diyebilirim ki;
zamanında bir siyasetçimizin de söylediği gibi fasa fiso...
Ermenistan'ı beğendim, nağmeleri bize yakın diye
kıbrıs'ı beğendim fresh havası yüzünden
koskoca eurovision'a bak resmen dökülüyor.
Bir gün gecikmeyle olan değerlendirmemizi yapalım.
İlk başta tüm şarkıları dinlemedim. Dinlediğim şarkıların arasında Baby Lasagna'nın şarkısı verdiği coşku nedeniyle direkt ilgimi çekmişti. Ki zaten şarkı 337 puan alarak halklardan en yüksek ouanı alan yarışmacı oldu. Yani televoting birincisi Hırvatistan oldu lakin bir de juriler oyluyor ki zaten belirleyen de bu oluyor, juriler genelde hep bir ağızdan aynı ülkeye puan verince bazen tekevoting oylamasının pek etkisi olmayabiliyor.
Lakin yarışmanın kazananı, pembe etek giydiği için gündemde olan erkek yarışmacının sesinin ve sahnedeki atletik hareketlerinin de çok başarılı olduğunu söyleyelim. Şarkıyı video kaydı gibi söyledi, rapten operaya oradan dramaya geçişleri çok başarılıydı. Yani birinci seçilenden ilk izlediğimde ilk iki vibe'ı aldım. Şarkıcının adı nemo şarkısın adı da the code olarak geçiyor birincinin, yanılmıyorsam.
Geleli Fransa'ya, adamda öyle bir ses vardı ki, mikrofona 3 metre uzaktan şarkı söylemesine rağmen sesi sanki mikrofondan geliyor gibi geliyordu. Öylesine soprano sesler vardı.
Yine Portekiz ve Slovenya da mezo soprano seslerle yarışmaya karışmıştı. Portekizli yarışmacının mistik bir tarzı vardı güzeldi.
Avusturya'ya gelirsek Khaleen miydi adı tam hatırlamıyorum, uzun boylu, alımlı bir güzel kadın tarafından 90'lar techno pop tarzında hareketli şarkısıyla geceye renk kattı. Ancak son sırada yarışması dezavantajdı bana kalırsa.
Benim değerlendirmem gerçekten güzel sesler, derecede olması gerekenler kazandı. 1. Ve 2. arasında kararsızım hala ama bize de tebrik etmek düşer.
Helena Paparizou my number one ile Yunanistan'da tüm yaz her sokakta çalıyordu adeta. Yunanistan'a her yıl gitmek durumunda kaldığım dönemlerden biliyorum. Onlar da bizim ülkelerin şarkılarını çok beğeniyorlardı.
Bu arada Helena Paparizou'un Antique grubuyla yaptığı şarkıları benim çok hoşuma gider.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |