Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

urfa bana küsmüş

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,943 entry 570 konu hiç puanı yok
05.01.2024 16:37 son işlem tarihi takip etme takip et

yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı

bak kardeşim diyerek başlamak istediğim konu.

yerli malı kullanacak isek eğer sağlam, kaliteli ve ucuz olmalı ki beni yabancı firmalara yönlendirmesin.

Bu konular zor konular değil öncelikle tüketici alışkanlığımız değişmeli. Bunu beceremedik maalesef. aşırı tüketim toplumu olduk. her şey hazır al, herşeyi hazırdan ye.

ye babam ye

Allah doyursun dostum ne doymaz gözler varmış..

neyse

malın kaliteli olacak

malım sağlam olacak

malın ucuz olacak

malın güven verecek,

bak o zaman seni kim yıkar. Dünya markası olursun...

09.11.2023 12:25
  1. irmik

    Islatılıp kurutulmuş buğdayın iri öğütülmesiyle elde edilen kalın buğday unu denilebilecek olan irmik, çorba, yemek ve tatlılara konur. İrmik helvası pek meşhurdur. Revani ve hoşmerim de irmikten yapılır. Laz helvası da irmik unundan yapılır.

     
  2. erişte

    Hamurdan çeşitli şekillerde, ama ekseri şerit hâlinde kesilerek hazırlanan erişte, bir çeşit makarnadır. Hem makarna gibi haşlanıp üzerine yağ dökülerek yenir; hem de çorbalara konur. Aslı Farsçadır ve 'şerit' mânâsına da gelir. Doyurucu özelliği de var. Yumurtalısı fena değildir.

     
  3. bulgur

    kaynatılmış buğdayın öğütülmesiyle elde edilir. Kürtçede ezilmiş veya çakıl taşları anlamın gelen "palkhurd" kelimesinden türemiştir. Bulgur rengini buğdaydan alırsarı palkhurd (bulgur), esmer palkhurd (bulgur) diye iki çeşidi vardır. Mesela sarı bulgur Anadolu'nun sert durum buğdayından oluşur. ondan rengi sarıdır. Esmer bulgur ise tekbik bir dilde bezostiye ve golia buğdaydan oluşur. ondan rengi daha koyudur. renkleri hammaddeden dolayı bulunduğu yöre ile alakalı oluşundandır. Tabi tatları da farklıdır. Esmeri hoşuma gider. Kilo da yapmaz.

    iri pilavlık bulgur,

    pilavlık bulgur,

    köftelik diğer bir ismi ile düğür bulgur,

    Midyat bulguru

    çiğ köftelik bulgur

    kısırlık bulgur olarak diye bir sürü bulgurlarımız var.

    Köftelik bulgur Gaziantep yöresinde "simit" ismiyle bilinir.

     
  4. düğür

    ince bulgurdur. biliyorsunuz Bulgur, kaynatılmış buğdayın öğütülmesiyle elde edilir. Elendikten sonra geriye kalan ince bulgurdan düğür ortaya çıkıyor. Düğür, hem müstakil cıvık pilav gibi yemek olarak pişirilir; hem de dolma ve köfte harcında kullanılır. Düğürün de ufağı, çorbalara katılır. afiyet olsun efendim. -gülücük-

     
  5. bulgur

    bir buğday mamulü bulgur bilhassa köylük yerde halkın aslî gıdasıdır Çünkü pirinç her yerde yetişmez, yetişmediği için de pahalıdır. Birinci Dünya Savaşı sırasında kıtlık çıkmış; yine de kolay bulunmayan bulgura, o zaman devletin bir numaralı adamından kinaye ile Enver Paşa pirinci denmişti. Hatta bulgur karaborsasıyla zengin olan birinin köşküne Bulgur Palas adı takılmıştı.