Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

urfa bana küsmüş

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,943 entry 570 konu hiç puanı yok
05.01.2024 16:37 son işlem tarihi takip etme takip et

yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı

bak kardeşim diyerek başlamak istediğim konu.

yerli malı kullanacak isek eğer sağlam, kaliteli ve ucuz olmalı ki beni yabancı firmalara yönlendirmesin.

Bu konular zor konular değil öncelikle tüketici alışkanlığımız değişmeli. Bunu beceremedik maalesef. aşırı tüketim toplumu olduk. her şey hazır al, herşeyi hazırdan ye.

ye babam ye

Allah doyursun dostum ne doymaz gözler varmış..

neyse

malın kaliteli olacak

malım sağlam olacak

malın ucuz olacak

malın güven verecek,

bak o zaman seni kim yıkar. Dünya markası olursun...

09.11.2023 12:25
  1. ömür

    gün gibi tükenir

     
  2. vicdan

    Allah tarafından ilahi bir lütuf olarak insana verilmiştir. İnsanın doğru yargıda bulunması için fıtratında vardır. Aslında açlık, susuzluk, sevgi gibi doğal ve zorunludur. Olumlu anlamda geliştirildiği gibi ne var ki sonradan olumsuz anlamda körelebiliyor.

    Vicdan, insanda öz denetim sağlayan bir mekanizmadır. Bu öz mekanizma, Allah tarafından potansiyelimize konan bir yetidir. Duygu, düşünce ve davranışlarıyla var olan insanı asıl anlamlı kılan vicdanıdır.

     
  3. vicdan

    içimizdeki hakemdir. Ya o hakemi dinleyip olması gerekenleri yapacağız ya da o hakemi kaale almayacağız. Ahlakî değerlerimiz üzerinde dolaysız ve kediliğinden bir değerlendirme gücüdür. İnsan davranışlarının ahlakça değerlendirilmesidir. Yani ahlakî değerlerimize yön vermemizi sağlar. Yanlış ve doğru karşısında doğruyu seçmemiz için bizi yönlendiren iç yeteneğimizdir.

     
  4. vicdan meselesi

    Vicdan, kişiyi kendi davranışları hakkında yargıda bulunmaya iten, kişinin kendi ahlak değerleri üzerine dolaysız ve kendiliğinden yargılama yapmasını sağlayan güçtür. Kişide iyi ile kötüyü ayırt etmeye yarayan içsel bir parametredir.

    Vicdanın iki temel özelliği vardır.

    Birincisi, vicdan kişiden kişiye göre değişebilir.

    İkincisi, vicdan geliştirilebilir.

     
  5. vefa

    Vefâ insanın verdiği sözde durması, vadini yerine getirmesidir. Hatta sadâkat duygusuyla gönüle hoş gelen, insanları mutlu kılan bir davranıştır. İnanan bir mümin olarak bizden Yüce Rabbimize, sâdık bir ümmet olarak Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), mürid olarak mürşidimize, aile reisi olarak yakınlarımıza ve hatta insan olarak dostlarımıza, komşularımıza vefâlı olmamız beklenir. Tasavvuf ahlakının en üst seviyesi olarak kabul edilin vefâ; ahlakî bir erdemdir. Vefânın evveli Cenab-ı Allahadır