Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

microoop

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,493 entry 460 konu hiç puanı yok
04.07.2021 04:38 son işlem tarihi takip etme takip et

Güney Kore

diğer ülkelerdeki gibi ikinci sınıf değil ayrıcalıklı olduğumuz ülke. türkiyeli olduğunuzu öğrenince açılan ilk mevzu dünya kupasında onları yendiğimiz maç oluyor. ilhan mansız ve hasan şaş oradaki en meşhur türkler. hasan şaş'a o kadar hayret ettim ki galiba hayatında en iyi oynadığı maç sayesinde burada meşhur olmuş. türkiye'de bile o kadar tanındığını zannetmiyorum.

sigara bizden daha ucuz. nikotin miktarları biraz daha düşük ama yine de buradan giderken değil oradan alın. Bütün yemekleri sarımsak soslu bu yüzden o koku şehrin hemen her yerinde. turşu çok tüketiliyor ancak yanıltmasın turşu bildiğimiz turşu değil. Salatalık, turp, lahana hemen hepsi şekerli ve tatlıdır. kurtarıcı olarak starbucks, mc donalds ve dominos yardımınıza yetişiyor. türk restoranlarına seul ıtaewon bölgesinde rastlayabilirsiniz. saray, kervan ve ankarapicnic. çekinmeden rahatlıkla girebileceğiniz yerlerdir. ayrıca ıtaewona kadar gitmişken hamilton center'ın olduğu ana caddede istanblue mağazasını görürsünüz selamün aleyküm deyip dalın, sahibi adıyamanlı kenan'la tanışın, muhabbet edin, ikram edeceği bir bardak sıcak çaydan ve tatlı sohbetinden mahrum kalmayın.

ve gangnam. gangnam güney kore'de en elit bölge. oradaki insanların stilini gördükten sonra adına boşuna şarkı yapılmadığını anlayacaksınız. kalburüstü olmasına rağmen bu bölgede uygun fiyatlı otellere ulaşabilirsiniz.

01.04.2021 00:07
  1. Herşeyden kaçmak için yerleşilen kıyıya toki gelmesi

    Küçük bir balıkçı kasabasında kıyıda küçük bir motel, yılda 15 gün gelen bir ingilizin evinin yanımda şirin bir ev daha gördünüz. Emekli olup o evi satın aldınız. Tam da bağınızı, bahçenizi, tadilatınızı kafanıza göre yapıp sakin bir hayatın temellerini atmaya başladığınız anda 285 villa inşaatı için dozerler girmeye başlıyor koya. Çöldeki kutup ayısı misali, satar mısınız sabaha mı bırakırsınız.

    kafa dinlemek için şehirdışında kiraladığın evinin önünden çevre yolu geçmesinin bir tık daha üstü..

     
  2. şemsiye

    Eskiler güneş çarpmasına çok dikkat ederlerdi. Osmanlıda sıcak havalarda kadınlar da dışarı çıkarken şemsiye kullanırlardı. Tabi Bronzlaşarak zencilere benzemenin utanç sayıldığı yıllarda ten rengini muhafaza da bunda bir sebepti. Şimdilerde ise kafalar karışık güneşlik olmuş yağmurluk ten rengi ise amele yanığı.. Kollar, enseler kapkara; tişörtü bi sıyırıyorsun beyaz peynir.

    Tanım: Şems Arapça güneş demektir. Buradan şemsiye kelimesi türemiş ki güneşlik demektir. Aynı şekilde İngilizcede de umbrellada Latince güneş siperliği anlamındaki umbella kelimesinden türetilmiştir.

     
  3. Harikzedegan Apartmanı

    Aksaraydan Laleliye inerken tüm ihtişamıyla sizi karşılayan mimar kemaleddin bey tarafından 1922'de inşa edilmiş İstanbul'un ilk apartmanlarından biri.

    1918 yılında suriçinde çıkan büyük yangında, bulunduğu yerdeki binaların tümünün yanması nedeniyle yerine sözkonusu apartmanlar inşa edilmiş, adına da, harik:yangın ve zedegan:vurmuş, zarara uğramış anlamına gelen Harikzedegan Apartmanı denilmiştir. Daha sonra Bu Yapılar, bir süre Türk Hava Kurumu'na da tahsis edildiğinden burası Tayyare Apartmanı olarak da bilinir. Toplamda dört blok ve 124 daireden oluşan yapı 1985'e kadar apartman olarak kullanılmış olup günümüzde ise hotel olarak hizmet vermektedir.

     
  4. Çocuğuna sevdiği futbolcunun ismini veren baba

    Babası Arkadaşıma zamanında Aykut adını vermiş, çocuk 2 senedir ismini değiştirmek için ailesiyle savaş içerisinde.. olsun, yine de unutamadığı eski sevgilinin adını vermekten daha masum bir eylem bence.

     
  5. neşet ertaş

    Röportajında sevdiği kızın adını söylediğine pişman olup,

    yazman gurban oluyum, sevda sırrınan olur diyen üstad