Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

dinleme kültürü

çoğu insanda olmayan/olmayacak olan kültürdür.

buradaki 'çoğu' kelimesi büyük harflerle yazılmak istenmiştir.

23.06.2015 19:23
  1. WhatsApp

    insanların internet üzerinden mesajlaşabilmelerini sağlayan, en güzel özelliğinin hızlıca resim ve fotoğraf göndermesi/alması olduğu, hemen hemen herkesin kullandığı, telefonunuzda kayıtlı ve uygulamayı kullanan herkesle iletişime geçebileceğiniz bir akıllı telefon uygulaması.

     
  2. düzenle butonu

    konulara yazdığımız cevaplardaki sonradan fark ettiğimiz yazım yanlışlarını düzeltmemizi sağlayan, gün içinde iki-üç kere kullandığım buton. yazım yanlışlarını düzelten insan sonrasında gönül rahatlığıyla konudan ayrılır ve yeni konulara -daha dikkatli yazma hevesi ile- geçer.

     
  3. evlilik soyadı ile önceki soyadın birlikte kullanılması

    evlendikten sonra kendi soyadını da kullanmak isteyen kadınların tercih ettiği, son dönemde iyice artan, bazı soyadlarının uzun olması nedeniyle kimi kadınların inanılmaz uzun isimlere sahip olmasına neden olan durum. erkeklerin bir kısmını rahatsız ederken, bir çoğu tarafından olumsuz bakılmayan durumdur. zaten günümüzde kullanım sıklığı artmış olduğundan dolayı hemen hemen herkes bu duruma alışmıştır.

     
  4. Hayaller ve gerçekler

    asla karşılaştırılmaması gereken, karşılaştırıldığı takdirde insanı üzecek ve hayata karamsar bakmasına neden olacak iki kelime. çünkü çoğu zaman bir insanın hayatında yüzlerce hayal olurken tek bir tane gerçek vardır. o hayallerden hiçbiri gerçeğe dönüşmemiştir ve sevilmeyen gerçek ise her daim göz önündedir. en azından bir tane hayalini gerçeğe dönüştürebilmiş insan içinse sorun olmayacaktır, çok fazla acı vermeyecektir.

     
  5. yere bakarak yürüyen insan

    daha önce bir ya da birkaç kez sokak ortasında düşmüş ve insanların bakışmalarına maruz kalmış, bu nedenle artık daha dikkatli olup tekrar aynı şeyi yaşamak zorunda kalmamaya karar vermiş, sürekli önüne bakan ve tehdit oluşturacak her bir şeyi inceleyen ve olası tehlikeyi önleyen insandır. genellikle düşünceli bir insan izlenimi verir, dert dolu gibi durur ya da borcu olduğu düşünülür. oysa sadece düşmekten korkuyordur ve yoğurdu üfleyerek yiyordur.